Kun begavede mennesker kan læse baglæns: Kan du?

Mange af os forsøger dagligt at byde hjernen på en eller anden form for træning eller gymnastik. At passe godt på hjernen er aldrig en dum idé, og at blive udsat for en lidt anden form for stimulans end den, man eksempelvis får på jobbet – det skader aldrig.

Jeg sidder ofte med krydsord, optiske illusioner og lignende gåder – men at læse baglæns holder din hjerne aktiv og kan også forbedre dine læseevner.

Ofte er det begavede mennesker, som tænker ekstra kreativt – og der er flere forskellige indikationer, der viser, om man har, hvad der kræves for at blive rigtig succesfuld her i livet. For at få succes i livet er det ekstra godt at have færdigheder som at være hurtigtænkende, løsningsorienteret og nysgerrig.

En suveræn måde at træne vigtige færdigheder og at byde hjernen på lidt gymnastik er ved at læse – især baglæns.

God træning

At kunne gør det hurtigt og effektivt kræver, at man som person er meget begavet, for de færreste er nemlig i stand til at læse en tekst baglæns, som når man læser den helt almindeligt.

Nu vil jeg faktisk give dig muligheden for at teste det her! Kan du læse, hvad der står på billedet nedenfor i et nogenlunde tempo?

Ja, det er ikke helt nemt. Først efter et stykke tid fandt jeg frem til, hvad der stod på billedet, så jeg læste det meget langsommere, end når jeg normalt læser en tekst.

Det skal dog siges, at man kan træne sig til at blive bedre til at læse baglæns – og det er også godt træning for hjernen!

Nedenfor afslører vi, hvad der står på billedet – og nu vender teksten rigtigt!

Det var jo også en dejlig tekst at læse – eller hvad?

Du får endnu en test! Kan du se, hvad der står på billedet nedenfor?

Kunne du læse teksten? Hvis ikke kan du læse den her nedenfor!

Ja, tryk på del-knappen, hvis du kunne læse baglæns? Så kan du også byde dine venner på en sjov udfordring!