Du har lavet kartoffelmos forkert hele livet – sådan får du blød, perfekt mos hver gang

Hvad ville det danske køkken være uden kartofler? Det er en alsidig rodfrugt, som man kan bruge til at lave en masse forskellige opskrifter, og en af mine personlige favoritter er uden tvivl kartoffelmos.

Det er en simpel ret, som man i en snæver vending kan spise for sig selv, men ellers passer perfekt til alt fra brændende kærlighed til millionbøf.

Men hvordan laver man egentlig den perfekte kartoffelmos? Her er svaret!

Det er selvfølgelig meget individuelt, hvordan man mener, at kartoffelmos skal smage. Men ifølge en gruppe kokke, der diskuterede kartoffelmos på online-forummet Reddit, er der nogle almindelige fejl, som mange mennesker begår, når de tilbereder deres elskede mos.

Normalt handler det om fire punkter, som mange ikke tænker over.

For lidt fedt

Fedt er grundlæggende for at lave god kartoffelmos. Mange har normalt smør og fløde i, men alt for lidt. Det er bare at bombardere med fedt, slankekuren kan man tænke på en anden dag.

“Nogle kokke tilføjer 50 procent fedt til kartoflerne,” skriver en kok.

For lidt salt

Krydderi er vigtigt, når det kommer til al madlavning. Salt er måske ikke det allerbedste for kroppen i for store mængder, men her er fokus på at lave så god en mos som muligt.

“Kartofler, der er ordentligt saltede, behøver ikke så meget hjælp fra saucer og andet for at smage godt – de kan klare sig selv,” skriver en kok.

Shutterstock

For lidt smag

Ligesom med saltet – vær ikke nærig med smag. Grøntsager er gode at smide i mosen for at tilføje endnu en dimension.

“Gulerødder og kartofler passer rigtig godt sammen, gulerødderne gør smagen lidt sødere,” skriver en kok.

For meget stivelse

Stivelse kan gøre kartoffelmos klistret og give en tekstur, der minder om tapetklister. Derfor bør du skære kartoflen op og skylle den, hvilket får en masse stivelse til at løbe fra.

“Væk med stivelsen. Skræl, skær, skyl. Kog. Så bliver mosen luftig i stedet for klistret,« råder en kok.

Shutterstock

Var du klar over dette, eller er det noget, du skal prøve, næste gang du laver kartoffelmos?

Tryk nu på DEL-knappen for at dele disse tips med dine venner!