Dette sker i din krop, når du stopper med at have regelmæssig sex – effekten på parforholdet er skræmmende

De fleste af os kan nok skrive under på, at det er helt fantastisk at have dejlig sex med en person, man virkelig godt kan lide – og at det er gengældt.

Men nogle gange ender man i perioder, hvor man ikke er lige aktiv mellem lagenerne. Tiden mellem knaldene bliver længere og længere – og det kan skyldes alt fra stress, manglende tænding til overskud.

Men så gælder det om at kæmpe ekstra hårdt for at finde tilbage til et liv med regelmæssig sex!

Shutterstock

Vidste du, at der også sker ting og sager i din krop, når du stopper med at have regelmæssig sex?

Netop derfor er der god grund til at bruge mere tid og energi på at få lysten tilbage i soveværelset – også fra et helbredsmæssigt synspunkt. WebMD har med eksperthjælp sammensat en liste med effekter af , hvad der sker, når man begynder at have mindre sex – og her nedenfor giver vi dig 6 eksempler!

1. Flere sygdomsperioder

Når du ikke har haft sex i en længere periode, forværres dit immunforsvar. Baciller og vira spredes lettere i din krop, og du har ganske enkelt lettere ved at blive syg.

2. Mere stress og angst

Sex er fantastisk til at reducere stress. Regelmæssig sex reducerer mængden af hormoner i kroppen, der gør dig stresset – og du bliver i stedet mere afslappet. Derfor, når du ikke har sex, har du lettere ved at blive stresset. Det kan også forårsage irritation.

3. Du får sværere ved at blive ophidset

Ja, det lyder underligt. Men faktum er, at det er sandt. Hvis du ikke “træner” regelmæssigt, bliver det for mange mennesker sværere at blive ophidset, når man endelig skal have sex. Mænd kan få erektionsproblemer, og kvinder kan få sværere ved at opnå orgasme. Det hele skyldes en reduceret produktion af hormoner, der styrer ens sexlyst.

Pxfuel

4. Følelserne for din partner forandres

Når man i et forhold begynder at have mindre sex, kan den personlige kemi påvirkes. Næsten altid i en negativ retning. Du kan begynde at få ubehagelige følelser for din partner, og efter kort tid begynder andre at fremstå mere attraktive, spændende og tiltrækkende.

5. Selvtilliden rammes

Det kommer nok ikke som den store nyhed, men selvværdet og selvtilliden falder, hvis man ikke har et velfungerende sexliv. Det handler om at føle sig attraktiv. Hvis man ikke har sex, kan det føre til depression. På den anden side kan et aktivt sexliv virke angstdæmpende, hvilket modvirker depression.

6. Dine drømme ændres

En del mennesker oplever, at deres drømme forandres, når sexlivet ikke er på toppen. I mange tilfælde begynder man at få mærkelige drømme, og nogle kan opleve, at ens drømme bliver mere seksuelle. Nogle kan endda vågne midt om natten på grund af, at man drømmer om orgasmer.

Der er virkelig mange fordele ved at have et aktivt sexliv! Derudover er det også dejligt! Så sørg for at have mere sex!

Tøv ikke med at DELE denne vigtige information videre til dine venner!