Slå røven i sædet, mænd! 7 vigtige grunde at sidde ned, når du tisser

Toiletbesøg er ikke ligefrem noget, man taler med kollegaerne om i pausen. Men ved nærmere eftertanke er det jo helt naturligt, da det trods alt er kroppens egen måde at udskille noget uønsket.

Det er selvfølgelig individuelt, hvordan man går på toilettet, men det virker trods alt til, at mange godt kunne bruge en lektion i brug af offentlige toiletter.

Man har trods alt flere gange oplevet at komme ind på et toilet, der mere ligner et bombet lokum – og mange gange har man tænkt, at mænd burde lære at sidde ned på toilettet, uanset om de skal nummer et eller nummer to.

Derudover er det faktisk godt for dit helbred at sidde end og tisse – her er 7 gode grunde!

1. Hygiejne

Ingen, og her mener vi absolut ingen, har lyst til at sætte sig i andres urin. Uanset hvor god, en “skarpskytte” man er, vil det altid sprøjte lidt på toiletsædet.

Så kort sagt, af hensyn til den person, der skal bruge toilettet efter dig: sæt dig ned!

2. Lettere at tømme blæren

Det er ganske enkelt lettere for kroppen at tømme blæren i siddende stilling. Trykket på blæren bliver stærkere, hvilket gør det lettere at tømme den helt.

På denne måde behøver du heller ikke at løbe frem og tilbage på toilettet for at sjatpisse hele tiden.

3. Du kan sidde med din mobil

Ligesom når man tømmer ryggen, får man lidt kvalitets-alene-tid, hvor man helt roligt og afslappet kan finde sin telefon frem.

Hvis du er på job, får du iøvrigt også løn for at sidde på tønden – hvilket vel ikke lyder helt tosset?

Shutterstock

4. Det er behageligere

Hvad er mest behageligt? At sidde ned eller stå op? Svaret på det spørgsmål er selvfølgelig simpelt, og det er at sidde ned.

Det tager selvfølgelig et par sekunder længere, men det er absolut mere behageligt. Omfavn din dovne side og sæt dig ned!

5. Godt for helbredet

40 procent af alle mænd over 50 lider af forstørret prostata, hvilket gør det vanskeligere at urinere stående.

– Hvis flere mænd satte sig ned, ville urologerne få færre patientforsøg, siger Fred Helgesen, grundlægger af Prostata Scandinavia.

6. Du behøver aldrig at slå sædet ned

Man kan let og elegant undgå hele diskussionen og de utallige skænderier om, hvorvidt toiletsædet skal slåes ned eller ej, hvis alle bare satte sig på toilettet.

Kvinder sidder ned, når de tisser og skider, og mænd sidder ned, når de skal skide. Hvorfor kan mænd ikke også bare sætte sig ned, når de skal tisse?

Shutterstock

7. Bedre sexliv

Som nævnt ovenfor er det sundt for prostataen, hvis man tisser så meget som muligt, når man er på toilettet.

En sund prostata er garant for et bedre sexliv, og hvem vil ikke have det?

Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også får disse vigtige informationer!