Næsten ingen klarer udfordringen: Find alle trekanter på billedet

For hvert år kommer man et år længere væk fra sine skoleår, og med tiden bliver det sværere at huske alt det, man har lært – især i matematiktimerne. For hånden på hjertet – hvor mange gange har man brugt Pythagoras, siden man gik ud af skolen?

Men gammel hæderlig skolematematik kan dog være en glimrende måde at holde hjernen igang på – for er det ikke dejligt at få hjernecellerne til at arbejde på højtryk med jævne mellemrum?

Det er også en god måde at holde hjernen i topform, især når man er blevet lidt ældre. Derudover er det også altid sjovt at finde sit indre konkurrencemenneske frem!

Uanset hvor man kigger i dag, ser man gode råd om, at man skal holde kroppen igang for at få et langt og lykkeligt liv. Man bliver næsten tæppebombet med øvelser og gode råd om, at man skal gå så og så mange gåture hver uge. Men det er sjældent, at man bliver anbefalet til også at holde hjernen i topform.

At holde hjernen frisk er mindst lige så vigtigt som at holde kroppen igang, hvis man vil have et langt liv.

Der er selvfølgelig mange forskellige måder at holde hjernen på, det vigtigste er, at man træner den regelmæssigt.

De mest almindelige metoder er nok krydsord og sudoku, men på det seneste er der dukket en klassisk type hjernegymnastik op på nettet.

Folkeskolematematik

På nettet har vi set en tendens til, at flere og flere udfordrer hinanden med matematikopgaver, hvor man skal huske den viden, man fik i enten folkeskolen eller gymnasiet.

Det er netop svære, fordi man er tvunget til at huske en viden, som man muligvis ikke har brugt i flere årtier. Men det er kun med til at gøre det hele lidt sjovere og udfordrende.

Hvor mange trekanter?

Her nedenfor kommer dagens udfordring. Det er ikke en ligning, men jeg husker denne opgave fra geometri-timerne.

Nedenfor er der et billede – nu er spørgsmålet bare, hvor mange trekanter der er på billedet?

Hvor mange fandt du? Det rigtige svar finder du her nedenfor.

Løsning

Man skal tænke lidt uden for den såkaldte boks for at finde frem til det rigtige svar.

Det rigtige svar er 13 trekanter, det vil sige svarmulighed C.

Først har vi ni styks små trekanter, så har vi tre styks lidt større trekanter, der består af fire små, og herefter har vi en stor, der består af alle trekanterne.

9 + 3 + 1 = 13.

Kunne du løse opgaven? I så fald tillykke, så er du rigtig skarp!

Tryk nu på DEL-knappen for at se, om dine venner kan løse opgaven!