Meget få klarer udfordringen: Find alle trekanter på billedet

Skoleårene begynder mere og mere at blive et minde blot. Man lærte jo at læse og skrive, og det kan man stadig, selvom man da godt kan føle sig lidt rusten engang imellem, når det kommer til grammatikken.

Men hvordan står det til med matematikevnerne, hvor meget husker man?

Gammel skolematematik kan være en fremragende måde til at holde hjerne skarp – for er det ikke skønt at udfordre tankerne med jævne mellemrum?

Det er desuden en god måde at holde hjernen i god form, især når man er kommet lidt op i årene.

Uanset hvor man kigger i dag, ser man råd om, hvordan man holder kroppen i gang for at opnå et langt og lykkeligt liv. Der er øvelser her og der, og så og så mange gåture om ugen.

Skarp hjerne

Hvad man dog sjældent ser, er tips til at holde hjernen i form..

At holde hjernen skarp og frisk er mindst lige så vigtigt som at holde kroppen aktiv, hvis man ønsker et langt og sundt liv. Der findes naturligvis utallige måder at stimulere hjernen på, så længe man bare udfordrer den regelmæssigt.

Blandt de mest almindelige metoder er muligvis krydsord og sudoku, men på det seneste er en klassisk form for hjernegymnastik begyndt at cirkulere rundt på de sociale medier.

Klassisk matematik

På nettet er der nemlig begyndt at cirkulere gåder, hvor folk udfordrer hinanden for at se, om man kan løse dem. Og det handler ikke om nogle superkomplekse ting, som man skal være et geni for at løse.

Det drejer sig nemlig om gamle matematikopgaver fra skolen, som dog bliver ret svære med tanke på, hvor længe siden det er, man gik i skole.

For at løse dem gælder det virkelig om at tænke sig godt om og prøve at huske, hvordan man skal tænke for at finde frem til den rigtige løsning.

Hvor mange trekanter

Her kommer selve udfordringen. Det er ikke en regneopgave, men den kræver samme opmærksomhed fra den matematiske del af hjernen.

Nedenfor er der et billede. Spørgsmålet er, hvor mange trekanter der er på billedet?

Hvor mange kan du finde? Svaret kommer nedenfor.

Her er løsningen

Det handler om at tænke lidt uden for den såkaldte boks for at knække opgaven.

Det rigtige svar er seks trekanter, du kan se dem på billedet nedenfor.

Tryk nu på DEL-knappen for at byde dine venner på lidt hjernegymnastik i dag!