Kun de færreste danskere svarer rigtigt på snørklet gåde – hvad er svaret?

Forskellige gåder og hjernevridere kan være god tidsfordriv for at stimulere sine hjerneceller. Vi har alle brug for at stimulere hjernen på en anden måde end bare at stirre ind i en computerskærm eller diskuterer arbejdsrelaterede problemer med kolleger.

Problemløsning byder på variation i ens hverdag – og i en tid hvor teknik og computere udfører stort set alt for os, er jeg faktisk overbevist om, at vi mere en nogensinde før har et behov for at stimulere hjernen lidt ekstra. Under alle omstændigheder kan det aldrig skade at løse en gåde eller lignende!

Stort set hver gang jeg besøger min farmor og farfar, sidder de med krydsord eller soduko. De siger, at det er med til at holde den friske og skarpe – og der er noget noget om det.

Fuld koncentration påkrævet

Jeg har ofte svært ved at bare glo på en skærm med en film eller serie, og foretrækker faktisk enten at læse eller sidde med noget, som tvinger mig til at tænke, da det gør mig mere frisk og vågen.

1 af 5 gætter rigtigt

Denne gåde fandt jeg på nettet tidligere på ugen, og det er åbenbart kun 1 af 5, som er i stand til at svare rigtigt på den med det samme. Jeg synes dog, at det lyder lidt underligt, at kun 20% klarer den, for den er ikke så pokkers svær – men man skal selvfølgelig tænke sig lidt om.

Samtidig plejer det at være lidt sådan med denne slags “problemer”, at enten løser man dem med det samme, eller så er man nødt til at sidde lidt og tænke det hele igennem.

Nuvel – men her er gåden:

Simons far har 5 sønner. Jonny, Conny, Sonny og Ronny – men hvad hedder den femte søn?

Okay, har du fundet frem til svaret?

Det er faktisk muligt at regne det ud ved bare at læse spørgsmålet!

Har du allerede svaret rigtigt, kan man jo næsten konstatere, at du er et geni (for at overdrive lidt). I så fald tilhører du de 20%, som svarer rigtigt med det samme. Hvis du ikke har fundet frem til løsningen, kan du læse svaret her nedenfor:

Her er svaret:

For svaret er, at den femte søn hedder Simon.

“Simons søn har fem sønner…” Dermed er Simon en af sønnerne!

Tøv ikke med at DELE gåden for at se, om dine venner er lige så kloge som dig!