Matematikgåde: Kan du finde begge løsninger?

Lidt hjernegymnastik har aldrig skadet nogen – og derudover er det også sjovt at udfordre sig selv med forskellige tests.

Når man så efterfølgende sammenligner sine løsninger med andre, kan man jo danne et billede af, hvor klog man egentlig er.

Matematikgåden her nedenfor har nu fået tusindvis på nettet til at klø sig i nakken!

Jeg husker matematiktimerne, fra da jeg gik i skole. Ofte rundede vi timerne af med at løse en klassisk matematikgåde sammen. Det var altid noget helt andet end almindelig plus og minus – og blev et lille højdepunkt i løbet af skoledagen. Eller i hvert fald i netop den time.

Det handlede ofte om at tænke lidt ud af boksen, finde små skjulte detaljer, og man skulle virkelig bruge alle sine hjerneceller på at løse dem. Allerede den gang fandt jeg det her både sjovt og interessant.

Får mange til at klø sig i nakken

Selv om der efterfølgende indfinder sig en vis skuffelse, kan det være fascinerende, at man på trods af en stor indsats stadig er et stykke fra at finde den rigtige løsning. Men det føles, som om det er en del af det – det skal ikke være let at løse hjernevridere.

At udfordre sig selv og afprøve ens grænser er noget, som mennesker har elsket siden tidernes morgen. Måske er det vores indre konkurrenceinstinkt, men ofte er en del af problemløsning at kunne sammenligne sit resultat med andre.

Denne matematikgåde (nedenfor) har fået tusindvis på nettet til at tænke længe og grundigt. Gåden går i sin enkelthed ud på, at man skal flytte en streg (bare én!) for at få den rigtige løsning.

Men der er dog 2 forskellige løsninger – spørgsmålet er, om du kan finde dem begge! Meget få – åbenbart kun 1 ud af 10 – er i stand til det!

Lykkedes du med at løse gåden? Ellers kommer de 2 godkendte løsninger her!

– I det første tal kan du lave tallet 6 om til 0. Flyt den grønne, vandrette linje ud til højre, så du får 0 + 4 = 4.

– Den anden løsning er at flytte den lodrette linje i plustegnet, så det bliver et minus. Næsten alle misser, at man kan lave tegnene om på denne måde. Placer derefter linjen i 6-tallet, så det bliver et 8-tal. På denne måde bliver løsningen 8 – 4 = 4.

Gør dine venner en tjeneste og tryk på del-knappen for at byde dem på lidt tiltrængt hjernegymnastik i dag!