Mange danskere svarer forkert – hvad er løsningen på den simple matematikopgave?

Det er kun sundt at bruge sine hjerneceller på en lidt anden måde. For det der med at sidde bag arbejdscomputeren eller dovne den foran fjernsynet er noget, man gør næsten dagligt – og derfor kan det være sundt at tage en nostalgisk tur tilbage til skolebænken fra tid til anden.

Hovedstæder, biologi, matematik og grammatik har en tendens til at forsvinde, når man er blevet voksen – men på den baggrund tænkte jeg at teste dig med 2 matematikopgaver!

Plus og minus kan de fleste af os, selvom man har passeret de 40, 50 eller 60. Det sidder på rygraden, men det bliver væsentligt sværere, når man skal til at udregne andre variabler eller bruge andre regnemetoder.

3 svarmuligheder

Hvad skal udregnes først? Hvordan løser man opgaven nemmest? Kan man gøre dit eller dat?

Ja, mange spørgsmål flyver rundt i hjernen, når man skal løse lidt mere avanceret matematik på sine ældre dage.

3 svarmuligheder

Men nu skal vi se, hvor meget du husker – og en vigtig del er at huske præcis, hvordan man skal starte, især når regnestykket består af plus, minus og gange. For at give dig lidt hjælp giver vi dig 3 forskellige svarmuligheder!

Er du klar? Her er regnestykket!

Tænk dig nu godt om og se efter, om du kan huske dine regneregler.

Her er svaret

Tror du, at du har fundet frem til det rigtige svar? En god ledetråd er, at du ikke skal regne fra venstre til højre (prøv eventuelt den anden vej rundt).

Vi giver dig løsningen under billedet her nedenfor!

Pexels

Det rigtige svar er 7.

Svarede du rigtigt? I så fald stort tillykke til dig!

Tryk nu på DEL-knappen for at byde dine venner på lidt hjernegymnastik i dag!