Kun for genier: “Ingen” kan se de dobbelte billeder i dette portræt – kan du?

Optiske illusioner er utroligt fascinerende. Som lille havde jeg en hel bog med dem, men nu er der millioner af dem på nettet. De er meget populære for deres tvetydighed, der har en tendens til at vise to billeder på samme tid.

Mens millioner river sig i håret i bare irritation over billederne, kan de alligevel ikke lade være med at undre sig over, hvad de leder efter.

Den berömda bilden nedan har cirkulerat runt om världen, ända sedan 1888. För att ge er lite perspektiv så kan jag meddela att det var året den första telefonlinje mellan Stockholm och Göteborg byggdes och 1888 fick Sverige sin första legitimerade kvinnliga läkare.

Det berømte billede så dagens lys i 1888 i Tysland i form af et postkort for organisationen “The Anchor Buggy Company”.

Først blev postkortet uddelt uden den store kendskab til det skjulte budskab. Men snart begyndte folk at blive fortryllet af billede…

Kan du se de dobbelte billeder i portrættet?

Kunstneren bag illustrationen var den britiske tegneserietegner WE Hill. Han vidste, hvad han gjorde, det var bare aldrig meningen, at det skulle opdages, skriver All cute all the time.

Fik tusinder af fans

Efter måneder uden at bekymre sig videre over det fortsatte WE Hill sin karriere som tegneserietegner. Men da flere begyndte at tale om billedet, og rygtet spredte sig, fik han hurtigt flere tusinder af fans.

Han kaldte illusionen “Ung-gammel-kvinde”, og den forestiller en yngre kvinde, der kigger væk, og en ældre kvinde, der kigger ned.

Billedet var det første af sin slags, og er stadig populært den dag i dag. WE Hills billede er set af flere millioner verden over – sandsynligvis milliarder!

Tag et kig på billedet ovenfor og se, om du kan se det dobbelte billede?

Som nævnt bør du se en ung kvinde, der kigger væk, og en ældre dame, der kigger lidt skræmt ned.

Kan du se begge? Hvis du har brug for hjælp, kan du se videoen nedenfor!

Tryk nu på del-knappen for at udfordre dine venner!