Kun et ægte geni kan finde helnoden på billedet: Klarer du det på 10 sekunder?

Det er ikke ligefrem skadeligt at udfordre sig selv med små gåder og udfordringer. Jo ældre man bliver, desto større bliver behovet – eller sådan føles det hvert fald. Jeg kan virkelig mærke, at jeg frisker op, når jeg giver mine hjerneceller lidt tiltrængt gymnastik fra tid til anden.

Min mormor sidder dagligt mindst en time med krydsord. Hun påstår, at det stopper aldringen lidt – og hvem ved, måske har hun en pointe!

Jeg huske tilbage fra min folkeskoletid, da vores matematiklærer ugentligt havde fundet frem til små gåder og udfordringer, som de hurtige af os skulle sidde og lave, hvis vi var blevet færdige med vores regnestykker før de andre. Det var altid noget helt andet en almindelig matematik med plus og minus. Man var ganske enkelt nødt til at tænke lidt ud af boksen og bruge andre dele af sin hjerne.

Jeg er overbevist om, at det kun er sundt at løse andre udfordringer og gåder, man ellers er vant til.

Jeg kunne ikke

En optisk illusion, som har frustreret flere tusinder på nettet på det seneste, finder du på billedet nedefor. Efter sigende er kun 1 ud af 7 i stand til at finde helnoden inden for 10 sekunder. En helnode er den slags node, der kun har et “ben”. Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke kunne finde frem til den uden at snyde.

Måske er det et bevis på, at jeg burde dyrke hjernegymnastik lidt oftere, men det ved jeg så nu!

Nuvel! Kan du finde helnoden inden for 10 sekunder?

Klarede du det? Ellers finder du løsningen her nedenfor!

Tryk nu på DEL-knappen for at udfordre dine venner!