Kun 5% klarer det: Kan du finde den skjulte kat på dette billede inden for 30 sekunder?

Gennem årene er det blevet mere og mere populært at løse små udfordringer på nettet, hvor man tester sine evner mod hinanden. Det kan være alt fra at løse en lille (men svær) matematikgåde til at finde en skjult hund i en skov.

Uanset hvad arbejder hjernen på højtryk, før man finder frem til det rigtige svar eller løsning. I en tid hvor computere og teknik klarer det meste af tænkningen for os, synes jeg faktisk, at denne trend med hjernegymnastik er meget gavnlig for os!

Jeg indrømmer blankt, at jeg aldrig har været den bedste til matematik – men det var altid sjovt, når min lærer overraskede os med opgaver, der var noget anderledes end klassisk minus og plus. Det gjorde Lisa, som hun hed, ganske ofte. I matematiktimerne fik vi hvert fald mindst én gang om ugen stillet en opgave, vi skulle løse det sidste kvarter af timen.

Det var altid noget andet end at udregne regnestykker i matematikbogen, og jeg husker, at de fleste af eleverne glædede sig til de lidt anderledes opgaver. Ofte var det gåder af forskellig art, men Lis gav os også optiske illusioner og andre lignende opgaver.

Og det kan være virkelig fascinerende at løse. For at finde frem til den rigtige løsning på, hvad der foregår på billedet, plejer hjernen og øjnene normalt at skulle arbejde i symbiose. Det gælder om virkelig at tænke lidt ud af boksen og virkelig anstrenge sig – ellers finder man ikke frem til det rigtige svar.

5% klarer det

Den seneste af denne slags udfordringer, jeg har fundet, finder du på billedet nedenfor. Ifølge sitet TipHero er det kun 5 procent, altså hver tyvende person, som har formået at finde det skjulte dyr på billedet inden for 30 sekunder.

Det er en meget velkamoufleret bandit! For at gøre det lidt lettere for dig vil jeg gerne afsløre, at der er tale om en kat!

Kan du finde den inden for 30 sekunder?

Er det ikke lidt svært? Hvis du har brug for en ledetråd, kan jeg afsløre så meget, at katten er i billedets højre del.

Nu tror jeg, at alle har fundet hende, eller hvad? Ellers har jeg lavet en lille rød cirkel omkring hende på billedet her nedenfor!

Tøv ikke med at trykke på DEL-knappen for at udfordre dine venner!