Kun 1 af 5 danskere gætter rigtigt i første forsøg: Hvor mange piger er der på billedet?

Gåder og optiske illusioner har altid facineret – og denne slags hjernevridere kan virkelig skabe kaos i vores hoveder. Når øjne og hjerne skal samarbejde for at finde ud af, hvad der egentlig sker lige foran øjnene på os, er det virkelig vigtigt at fokusere.

En anden variant af denne type hjernegymnastik er at eksperimentere med former og figurer, men i dag fokuserer vi på optiske illusioner.

Jeg tror kun at det er sundt at afsætte lidt tid hver dag til at sidde med sådan noget her i en verden, som primært styres af computere og teknologi.

En lidt speciel optisk illusion er netop begyndt at gå viralt på nettet igen, siden den første gang blev offentliggjort på Instagram af den kendte fotograf Tiziana Vergari.

På det tidspunkt spurgte hun sine mange følgere, hvor mange piger, de kunne se på billedet – og straks efter begyndte forskellige svar, teorier og spekulationer at strømme ind.

Det er åbenbart kun 1 af 5, som svarer rigtigt i første forsøg.

Kan du se hvor mange piger der er på billedet?

Tiziana Vergari

Da jeg kiggede rundt på nettet, har alt fra 2 til 11 piger været mulige svar, og der har været mange interessante metoder til at finde frem til løsningen, blandt andet ved at studere deres tøj. Det her har engageret tusindvis – og folk virker til at være desperate efter at løse den optiske illusion.

Eftersom pigerne har valgt at klæde sig i samme farver – og faktisk ligner lidt hinanden – så bliver det hele faktisk meget svært.

Nedenfor kan du se en kort video, hvor man redegør for det hele på engelsk. Men længere nede skriver vi også det rigtige svar på dansk!

[arve url=”https://youtu.be/X62HrK4v-FY” /]

Det rigtige svar er altså 2 piger!

Jeg var faktisk overbevist om, at der var flere på billedet – men flere spejle og pigernes placering gør det rigtig svært. Pigerne på billedet er iøvrigt Tizina Vergaris 2 døtre.

Fandt du frem til det rigtige svar? Så tryk på del-knappen! Eller send udfordringen videre for at se, om dine venner er lige så skarpe som dig!