Tegningen får tusinder til at gruble i flere minutter – hvor mange trekanter ser du på billedet?

Lige siden jeg var lille har jeg fundet det utroligt sjovt at udfordre mig selv med rebusser, optiske illusioner, gåder og lignende.

Og tegningen (nedenfor) er ingen undtagelse, da den har fået mange til at rive sig i håret af frustration.

Jeg husker matematiktimerne, fra da jeg gik i skole. Ofte rundede vi timerne af med at løse en lille hjernevrider sammen, og det var altid noget helt andet end almindelig plus og minus. Det handlede ofte om at tænke lidt ud af boksen, finde skjulte ledetråde, og høj hjerneaktivitet var påkrævet for at løse lærerens gåder.

At udfordre sig selv og opdage, hvor ens grænser går, har længe været noget, som vi mennesker har yndet at kaste os ud i. Måske er det vores indre konkurrenceinstinkt, der spiller ind, men ofte betyder det at løse problemer også, at man kan sammenligne sit resultat med andre.

Dette maleri, eller tegning, nedenfor blev skabt af “Doktor ASKY” for mange år siden. Men for et stykke tid siden begyndte den lille hjernevrider at cirkulere på internettet igen – og gjorde tusindvis tossede, da de skulle svare på spørgsmålet, om hvor mange trekanter man ser på billedet.

Svarene skulle tilsyneladende variere fra alt mellem 4 og 44 – men ingen af tallene er korrekte. Eftersigende er det meget få, som formår at finde det korrekte svar i første forsøg, men giv dig i kast med udfordringen! Hvor mange trekanter ser du på billedet?

Okay, lad os nu se! Sørg for, at du har gennemtænkt det hele meget grundigt igennem! Nedenfor gør vi rede for den løsning, der overordnet set anses som den mest korrekte, men der er også en lille skjult detalje, som meget få opdager. Men mere om det senere!

Så det korrekte svar er altså 24!

Men der er som sagt også en lille ekstra løsning. Hvis du går op til det første billede igen, kan du se, at “Doktor ASKY” har skrevet sin autograf nede til højre. Kan du se, hvad bogstavet A danner?

Nemlig, endnu en trekant – som jo faktisk er med på billedet. Med andre ord er det mest korrekte svar altså 25.

Gør dine venner en tjeneste og at udfordr dem med denne lille hjernevrider ved at trykke på del-knappen!