Kun 1 af 5 voksne kan løse den svære gåde: Hvordan deler man 20 appelsiner ligeligt mellem 11 børn?

Noget som altid har fascineret og tryllebundet mennesker er gåder og små udfordringer. Det kan være alt fra optiske illusioner til matematiske regnestykker, men de fleste af os finder det utroligt sjovt at udfordre os selv.

Stort set hver gang jeg er hjemme hos mine svigerforældre, sidder de med krydsord. De siger, at det er det perfekte hjernegymnastik – og at det holder hjernen frisk. Det er kun godt, synes jeg, for det er vigtigt at finde sin helt egen måde at aktivere hjernecellerne!

Jeg husker især matematiktimerne fra folkeskoletiden, som ofte blev rundet af med, at vi fik udleveret en matematisk hjernevrider, som skulle løses – og det hele udviklede sig altid til en lille konkurrence i klassen om, hvem der kunne løse den hurtigst. Det handlede ofte om at tænke lidt ud af boksen, finde skjulte ledetråde, og høj hjerneaktivitet var påkrævet for at løse lærerens gåder.

At udfordre sig selv og opdage, hvor ens grænser går, har længe været noget, som vi mennesker har yndet at kaste os ud i. Måske er det vores indre konkurrenceinstinkt, der spiller ind, men ofte betyder det at løse problemer også, at man kan sammenligne sit resultat med andre.

Kun 1 af 5 svarer rigtigt

Denne gåde er en kærkommen mulighed for at afprøve sine egne evner. Jeg var nødt til at tænke både grundigt og længe, før jeg kom frem til det rigtige svar, som åbenbart kun 1 ud af 5 voksne er i stand til at finde frem til i første forsøg. Hvordan man er kommet frem til det, er jeg ikke klar over, men det virker meget rimeligt, da gåden faktisk er svær!

Nuvel – kan du finde frem til det rigtige svar på denne gåde?

20 appelsiner skal fordeles ligeligt mellem 11 børn. Ingen må få flere end andre, og alle appelsiner skal bruges. Hvordan løser man det?

Tænk dig nu grundigt om. Kan du finde frem til løsningen?

Under billedet nedenfor giver vi dig svaret!

Pixabay

Svaret er: Man presser alle appelsiner til juice, hvorefter man deler alt ligelligt i 11 forskellige glas.

Tøv ikke med at dele hjernevrideren, hvis du kendte svaret, eller hvis du gerne vil byde dine venner på lidt tiltrængt hjernegymnastik!