Optisk illusion kaldes “umulig” – men kan du finde alle tigrene på billedet?

Mange tests og hjernevridere er ikke så nemme, som de virker til ved første øjekast. Ofte kræver det, at man sætter sig ned, tænker grundigt og virkelig reflekterer over, hvordan man skal håndtere det hele, før udfordringen kan løses.

Det kan være alt fra regnestykker til at finde skjulte objekter på et billede. Men uanset hvad tror jeg, at denne form for hjernegymnastik kun er sundt for os. Især i en tid, hvor teknologi styrer det meste for os.

For et par dage siden spurgte jeg min mormor, hvad de gjorde i løbet af hendes skoletid, når finde nye oplysninger. I dag har vi jo Google, Wikipedia og masser af andre gode værktøjer til rådighed. Jeg syntes, at hendes svar var helt genialt: “Vi brugte hovedet”.

Foto: CityOfSurrey

Vi kan ikke komme uden om, at det nok kun er sundt at afsætte lidt tid hver dag til at sidde med noget, der virkelig stimulerer hjernen. Bare at glo ind i TV-, mobil- eller computerskærme hele tiden er sandsynligvis ikke pokkers godt i længden. Derfor er jeg også begyndt at lave forskellige hjernevridere hver dag – og jeg bilder mig ind, at det kun er med til at holde min hjerne i topform.

Mere end 4 tigre

Denne optiske illusion fandt jeg tidligere i dag, og den er faktisk meget fascinerende. Da Alex Rodriguez offentliggjorde billedet af en tigerfamilie på sin Facebook-side, begyndte denne udfordring for alvor at tage fart.

Han spurgte sine følgere, hvor mange tigre de så på billedet – og svarene begyndte at strømme ind. Relativt hurtigt ser de fleste 4 tigre – men jeg kan afsløre så meget, at der er langt flere tigeransigter på billedet.

Hvor mange kan du finde?

Sørg for at have et svar i tankerne, før du ser redegørelsen på den rigtige løsning på billedet nedenfor.

Det rigtige svar er altså hele 16 tigre! Jeg formåede “kun” at finde 9, så jeg var langt fra at finde det rigtige svar. Men det er faktisk de færreste, der er i stand til at finde alle tigre i første forsøg. Derfor synes jeg også, at man skal stille sig godt tilfreds med at have fundet over halvdelen!

Fandt du over 8 tigre på billedet? I så fald skal du trykke på del-kanppen, så kan du også udfordre dine venner!