Dagens hjernegymnastik: Svær gåde forvirrer mange – men kan du løse den?

I aviser og fjernsyn ser man i dag utallige forslag til at holde kroppen i form, men man hører sjældent om, hvordan man holder hjernen i form. Men det er faktisk mindst lige så vigtigt at motionere hjernen, som det er at løbe en tur fra tid til anden.

Man bruger selvfølgelig hjernen hele tiden, selv når man sover, men at sætte sig til at løse hjernevridere er kun sundt. Oftest mærker man også, at man tænker lidt klarere efter lidt hjernegymnastik.

Når man hører ordet hjernegymnastik, tænker de fleste af os nok på krydsord eller sudoku, som følger med morgenavisen. Men takket være internettet er der i dag utallige hjernevridere på nettet, som alle får hjernen til at arbejde på højtryk.

Få kan løse gåden

Hjernevrideren nedenfor har cirkuleret rundt på nettet over flere omgange, måske fordi den er så svær. Fuld koncentration er påkrævet for at kunne løse den.

Flyt 1 tændstik og løs regnestykket

Godt, her nedenfor finder du dagens hjernevrider. På billedet kan vi se et regnestykke lavet af tændstikker, og som de ligger på billedet, er svaret forkert.

Udfordringen består i at flytte 1 tændstik, så svaret bliver korrekt.

Kan du løse gåden? Kig nøjen på hvert tal og find så en strategi til at løse regnestykket.

Hvis du ikke kan, finder du svaret nedenfor.

Løsning

Var udfordringen for svær? I så fald kan du finde løsningen på billedet her!

Vupti! Man flytter ganske enkelt en tændstik fra plustegnet og lægger oven på fem-tallet, så det danner et 9-tal.

Stort tillykke, hvis du løste gåden! Tryk nu på DEL-knappen for at udfordre dine venner!