Gåde for elever i 3. klasse: Hvilken retning kører bussen? Kun 1 ud af 10 voksne kan løse gåden!

At løse gåder er altid sjovt. For det giver en mulighed for at teste sine evner til at tænke ud af boksen samt sammenligne, om man er klogere end sine venner eller familiemedlemmer. Vi har alle lyst til at føle sig som et geni, som ligeledes giver os mulighed for at prale af vores enestående hjernekapacitet.

Dette billede nedenfor er en rigtig hjernevrider – og jeg måtte sidde med den i flere minutter, før jeg fandt frem til løsningen.

Allerede i folkeskolen begyndte jeg at finde det sjovt at løse små hjernevridere og gåder. Det var primært min matematiklærer, som valgte at udfordre vi elever med denne slags opgaver, hvilket altid var underholdende.

For det var nemlig en anden slags opgaver og tankegang, end hvad man oplevede i forbindelse med de almindelige matematiktimer, og det føltes som et sjovt afbræk fra den klassiske brøkregning, som vi elever altid glædede os til.

Denne forkærlighed for opgaveløsning har fulgt mig gennem hele mit liv. For nogle gange er det sundt at tage en lille pause fra hverdagen med kryds og tværs eller andre former for hjernegymnastik, så man kan træne hjernemusklerne. Derudover er det nok også ekstra sundt i en tid, hvor teknologien klarer det meste for os.

A eller B?

Det her billede (nedenfor) giver nu tusindvis grå hår på nettet. Kan du regne ud, hvilken retning bussen kører – mod højre eller venstre?

Her er det virkelig vigtigt at bruge hele sin hjernekapacitet og tænke ud af boksen! Selvom denne gåde bruges i undervisningen af elever i 3. klasse, så er den faktisk rigtig svær! Derudover er det åbenbart kun 1 ud af 10, som finder frem til den rigtige løsning!

Men hvis du endnu ikke har fundet frem til den rigtige løsning, så kommer den nu!

For bussen kører mod venstre, altså svarmulighed A. Da man ikke ser en dør på billedet, betyder det, at de er på den anden side af bussen – og du ved med garanti allerede, at dørene altid sidder på højre side i den retning, bussen kører!

Tøv ikke med at trykke på del-knappen for at udfordre dine venner!