Forskerne afslører: Yngste søskende er den sjoveste i familien

Forældre og søskende er for de fleste nogle af de vigtigste mennesker, man har i sit liv, men hvem er egentlig familiens komiker? Mange vil nok sige, at det ofte er den ældste søskende, som ynder at være sjov på de yngre børn bekostning.

En undersøgelse foretaget af virksomheden YouGov viser dog, at det rent faktisk er familiens yngste medlem, som generelt er den sjoveste blandt sine brødre og søstre.

Hvorimod den ældste i søskendeflokken har en tendens til at være mere ansvarsfuld, hvilket generelt fører til en mere seriøs tilgang til livet.

Fotokilde: YouGov

Undersøgelsen viser altså, at i hvilken rækkefølge man fødes, har stor betydning for ens personlighed – og det sjoveste af det hele er måske, at det altså er den yngste i søskendeflokken, der er den mest humoristiske.

Undersøgelsen blev gennemført i Storbritannien i 2015, men det forekommer meget sandsynligt, at resultaterne kan overføres til danske hjem.

Rapporten påpeger, at når man undersøger husstande med flere end ét barn (86 procent af alle familier i Storbritannien), er det muligt at se mærkbare variationer i personlighed blandt søskende.

Graden af ansvarsfølelse er den mest åbenlyse forskel. Der skiller den ældste søskende sig ofte ud, mens den yngste søskende normalt er mere sjov og har en mere afslappet tilgang til livet.

Nu er det her selvfølgelig bare en undersøgelse, der ligeledes er udført i et andet land, men jeg synes stadig, at det her var meget interessant. Jeg sender disse oplysinger direkte til min storebror. For nu hersker der ingen tvivl om, hvem der er den sjoveste i vores familie!

Sørg nu for at DELE denne artikel med dine søskende!