Fuglen hopper ud af sit bur og løber hen til katten, se nu reaktionen når katten vender sig om

Vi mennesker har en masse fordomme om dyreriget. Men den mest klassiske er nok, at hund og kat ikke kommer godt ud af det med hinanden, selvom vi i årenes løb har set utallige eksempler, der modbeviser den tese.

Alt dette er selvfølgelig individuelt – både for mennesker og dyr. Ikke desto mindre finder jeg det helt vidunderligt, når denne slags myter og fordomme knuses af små klip eller historier.

Jeg havde en undulat som lille, og min mor sagde altid, at, selv om det var sommer, så skulle døren holdes lukket, så naboens kat ikke skulle komme ind. For så ville lille Piphans’ liv være i fare, sagde min mor.

Det var nok også rigtigt, jeg siger slet ikke, at hun tog fejl. Men det er skønt, at denne lille fordom – at eksempelvis fugle og katte aldrig kommer godt ud af det med hinanden – ikke altid passer.

Set af millioner

Det er en amerikansk familie et strålende eksempel på. For de har nemlig tre katte og en undulat til at leve under samme tag. Fuglen hedder Budgie – og det bedste han ved er at hoppe ud af sit bur om morgenen og hænge ud med sine kattevenner. Ja, det er rent faktisk sendt – de fire er alle bedste venner.

Youtube

Ekstra glad er undulaten for den sorthvide kat Lexie, som tilsyneladende kan blive lidt træt af fuglens kærlighed. Men Lexie gør aldrig sin befjerede ven fortræd, hun vælger i stedet at løbe væk, når hun er blevet træt af fuglens selskab.

Klippet nedenfor, der er set næsten 2 millioner gange på Youtube, er et vidunderligt eksempel på, hvordan dagligdagen forløber hjemme hos den dyrevenlige familie.

Ved første øjekast, når jeg ser Budgie flyve efter Lexie, blev jeg lidt bange for, at hun skulle spise fuglen – men det hele udvikler sig hurtigt til en omgang “kongens efterfølger”!

Jeg kan slet ikke lade være med at smile, når katten kigger ind i kamerat, og man næsten kan se, at hun har fået nok af sin lille fugleven!

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=48&v=hZzEuH9QOL8″ /]

Del klippet, hvis det fik dig til at trække på smilebåndet!