lægernes advarsel: Derfor skal du stoppe med at bruge toiletpapir

Bruger du almindeligt toiletpapir?

Så er du en af mange, mange danskere, der begår den fejl. For flere læger mener faktisk, at man ikke bør bruge toiletpapir.

Almindeligt, tørt toiletpapir kan nemlig efterlade afføringsrester eller skabe irritation i anus, skriver The Mirror.

Nu advarer eksperter mod at bruge almindeligt toiletpapir, skriver The Mirror. Det helt almindelige produkt gør nemlig ikke et godt nok job, da det ikke fjerner al afføring, efter man har skidt, mener man.

Kan give problemer

Derudover har der været en udviklingsmæssig stilstand i branchen de sidste mange år.

Wikimedia Commons

I lande som Japan, Grækenland og Italien bruger man i vid udstrækning bidéer, hvilket gør, at numsen bliver helt ren – men det er en udvikling, som mange andre lande ikke har fulgt. Blandt andet USA og Danmark.

Læger mener også, at overdreven tørring kan føre til sundhedsmæssige problemer som analskader, kløe og urinvejsinfektion. Det kan på sigt også øge risikoen for at få hæmorroider, skriver The Mirror.

Flickr

Selvom det kan lyde absurd, er amerikanske stjerner som Will Smith og Terrence Howard fortalere for at bruge vådservietter til at tørre numsen. Førstnævnte har endda kaldt proceduren “speciel og utrolig”.

Millioner af beskidte numsehuller

Ifølge sitet Tonic har 90 procent af alle husholdninger i Japan, Grækenland og Italien et bidé – men at finde et i et dansk eller amerikansk hjem er meget usædvanligt. Spørgsmålet er nu, om man bør overveje at investere i et. Ifølge eksperter er svaret ja, da det gør det nemmere at holde sit anus rent, især efter man har lavet “nummer to”.

PxHere

Rose George, der har skrevet bogen The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters, siger til Tonic, at toiletpapir ikke er specielt godt til at fjerne afføringsrester.

“Jeg finder det opsigtsvækkende, at millioner af mennesker går rundt med beskidte anusser, mens de tror, at de er rene. Toiletpapir rører lortet rundt, men fjerner det ikke”.

Shutterstock

Så stop med at bruge toiletpapir og sats på vådservietter i stedet – det mener eksperterne på området! Tryk nu på del-knappen for at sprede denne vigtige information videre!