Forskning: Mænd, som tager opvasken ofte, er lykkeligere og har mere sex

I en familie har de voksne ofte fordelt de forskellige husholdningsopgaver imellem sig. Den ene tager opvasken, mens den anden står for madlavningen og så videre.

I mange tilfælde er det nok kvinden, der oftest tager opvasken, men faktisk kan både mænd og kvinder drage fordel af, at mænd tager opvasken oftere.

For mænd, som ofte tager opvasken i hjemmet, har nemlig mere sex og er lykkeligere, viser et studie ifølge New York Post.

I ‘gamle dage’ diskuterede man nok ikke så meget om, hvem der skulle tage sig af de huslige pligter, da det ganske enkelt var kvindens opgave, mens manden var på arbejde. Men i dag er det mere ligeligt fordelt, og både manden og kvinden tager sig af husholdningspligterne. Men ifølge et studie er det sundt for manden at tage sig af flere af de huslige pligter.

Mere opvask – mere sex

Ifølge et studie publiceret i Journal of Marriage and Family er forskerne kommet frem til, at i forhold, hvor kvinden og manden skiftes til at tage opvasken, har de mere sex end i de forhold, hvor kvinden primært står for opvasken.

Resultatet viste, at de ligestillede par havde sex 0,5 gange oftere om måneden.

– I dag er ligestilling meget vigtigt i forhold, siger Amanda Miller, sociologiprofessor ved University of Indianapolis og medforfatter til studiet, til New York Post.

Mere sex med alderen

I studiet indsamlede forskerne data fra par fra midten af 1980’erne til 2006. Resultatet viste, at de i de hjem, hvor kvinden primært stod for at tage sig af opvasken, blev sexlivet dårligere med årene.

Men for de par, hvor opvasken blev mere ligeligt fordelt, kan man derimod se en tendens til, at sexlivet bliver bedre med årene.

– Ligestilling er sexet, ganske enkelt, siger Amanda Miller til New York Post.

Så med andre ord kan det betale sig at tage opvasken!

Tøv ikke med at trykke på DEL-knappen, så alle mænd kan læse dette!