Forskernes konklusion: Slik-elskere lever længere

Forskernes konklusion: Slik-elskere lever længere

Her i Danmark er vi vokset op med vores elskede lørdagsslik.

Som barn ventede man hele ugen på den længe ventede lørdag, hvor man endelig fik hygget sig med Haribo, skumgummi, vingummibansmer og mange andre klassiske sliksorter.

Grunden til, at man kun måtte spise slik om lørdagen, var, fordi slik indeholder sukker, og spiser man for meget sukker risikerer man sit helbred.

Men hvordan er det egentlig – er slik-elskere mindre sunde end dem, der siger nej til slik? Ifølge et studie ved Louisiana State University, som omfattede 15.000 mennesker, er slikspisere faktisk sundere, skriver sitet Glamour.

Shutterstock

Slikspisere er slankere

I undersøgelsen fandt man noget uventet frem til, at folk, der regelmæssigt spiser slik, har en tendens til at have smallere taljer, veje mindre og have et lavere BMI (body mass index) end dem, der ikke spiser slik, ifølge Live Science.

Ifølge undersøgelsen er slik-elskere også 14 procent mindre tilbøjelige til at lide af forhøjet blodtryk, slagtilfælde og hjerterelaterede sygdomme.

Shutterstock

Ikke godt for slankekur

Slik indeholder som nævnt ovenfor meget sukker, hvilket som bekendt ikke hjælper dig med at tabe dig, hvis det er målet.

Ifølge forskerne, der har lavet undersøgelsen, kommer undersøgelsens resultater nok mest af, at de, der spiser meget sukker, også træner markant mere blot for at kompensere for deres overskydende kalorieindtag.

Slikgrise er simpelthen generelt klogere ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt.

Pexels

“Skal holdes på et lavt niveau”

Katherine Tallmadge er diætist og talskvinde for American Dietetic Association og advarer om, at man trods resultaterne af undersøgelsen spiser ukontrolleret meget slik.

– Slik kan give helbredsproblemer, men ikke når det er på så lavt et niveau, siger Katherine Tallmadge ifølge LiveScience.

Flickr

Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også kan læse dette i dag!