Forskernes konklusion: Kødspisere er lykkeligere end veganere

Forskernes konklusion: Kødspisere er lykkeligere end veganere

En lækker bøf på grillen kan virkelig få munden til at løbe i vand.

Kylling, pølser, grillspyd og lækkert kød – åh, der er så meget lækkert, man kan smide på grillen.

Bare tanken gør en lykkelig!

Nu viser forskning også, at det ikke kun er ren indbildning – at spise rødt kød mindsker nemlig risikoen for depression, viser et australsk studie.

Ved Deakin University i byen Victoria har man konstateret, at personer, der spiser rødt kød, generelt er lykkeligere.

Wikimedia Commons

Undersøgelsen blev kun gennemført på kvinder – men man går nok ikke galt i byen ved at antage, at det samme gør sig gældende for mænd.

Kødspisere er lykkeligere

Professor Felice Jacka forklarer:

“Da vi studerede kvinder, der spiste mindre end den anbefalede dosis rødt kød, fandt vi frem til, at de er dobbelt så sandsynlige for at blive ramt af depression eller angst sammenlignet med dem, der fulgte det anbefalede indtag”, siger hun ifølge sitet Gizmodo.

PxHere

“Selv da vi tog hensyn til hele helbredsbilledet i kvindernes kostvaner – samt socioøkonomiske status, fysisk aktivitet, eventul rygning, vægt og alder – så var der stadig forskel på, om man spiste kød eller ej”, siger forskeren.

Nu er det endelig bevist – som om det var nødvendigt – at kødspisere er lykkeligere.

Ved endnu ikke hvorfor

Man ved allerede, at ens kostvaner påvirker det mentale helbred, men det her er det første studie af sin slags, der peger på, at indtag af rødt kød er positivt. Man har dog endnu ikke fundet ud af hvorfor.

Peakpx

Det skal også påpeges, at der er risiko forbundet med at spise rødt kød – og det bør man tage i betragtning. Det omtaler vi ved en anden lejlighed – og for nu vil jeg bare konstatere, at os, der elsker rødt kød, generelt er lykkeligere end veganere.

Synes du også, at dette var gode nyheder? Så tryk på del-knappen for at give dine kødelskede venner mulighed for at læse dette!