Forskernes besked: ‘Mandeinfluenza’ findes faktisk

Nu ser det ud til, at ‘mandeinfluenza’ ikke bare er noget, som man siger hånligt – den findes faktisk i virkeligheden.

Det ifølge et nyt studie.

Vi er nok mange, der har drillet en god ven eller kæresten og fortalt ham, at han havde en såkaldt “mandeinfluenza”, da han var forkølet. Det er egentlig en helt almindelig forkølelse, men som virker til at gøre mænd ekstra svagelige.

Et nyt studie offentliggjort British Medical Journal hævder, at “mandeinfluenzaen” rent faktisk findes i virkeligheden.

Er mænd lidt svagere?

Den canadiske forsker Kyle Sue har fundet frem til, at mænd oplever influenza-symptomer hårdere end kvinder, da de kan have et svagere immunforsvar samt er mere modtagelige over for komplikationer efter en forkølelse. Det skriver CNN.

Noget andet, der kan bruges til at forklare forskellene på sygdommens påvirkning kønnene imellem, er, at mænd ikke reagerer lige så godt på influenzavaccinen som kvinder. En anden forklaring er, at mænds testosteron kan have en negativ påvirkning på immunforsvaret.

”Mere forskning påkrævet”

Men samtidig har studiet modtaget hård kritik. Flere forskere mener, at der ganske enkelt er for lidt data til at konkludere, at “mandeinfluenza” rent faktisk findes.

– Hvis du spørger mig, så er der ikke tilstrækkeligt med forskning til at kunne konkludere, at mandeinfluenza rent faktisk findes, siger forsker Sabra L. Klein till CNN.

Hvad tror du? Findes der noget, som rent faktisk hedder “mandeinfluenza”? Deltag i debatten på Facebook og del artiklen med dine venner!