Studie afslører: Kvinder mener, at mænd med ølmaver mere sexede end muskelbundter

En mands idealkrop har ændret sig flere gange gennem historien. I middelalderen var det et tegn på økonomisk velstand at være rund om maven, hvilket på det tidspunkt gjorde det meget populært at have en stor mave.

Men nu skal “den perfekte mandekrop” nærmere være muskuløs med en veltrimmet sixpack. Store muskler og intet kropsfedt er det, som gælder. Men er det virkelig sandt, at kvinder finder supertrænede mænd med sixpacks så attraktive?

For nu er der nemlig forskning, der understøtter det modsatte – kvinder er mere tiltrukket af lidt rundere mænd, skriver sitet Viralthread.

I dag har medierne meget fokus på at være veltrænet. Næsten alt handler om, hvordan vi kan blive så veltrænede og tynde som muligt. Det er slankekure, træningsprogrammer og masser af andre tips om, hvordan man bliver “smuk”.

7 af 10 foretrækker ølmave

Men hvad synes kvinder egentlig om veltrænede mænd?

Den internationalle fitness-kæde Planet Fitness spurgte cirka 2000 kvinder og mænd om hvilken type krop, de tiltrækkes mest af.

Resultatet viste, at hele 70 procent af kvinderne foretrak mænd med ølmave – eller rettere sagt en overvægt på op til 10 kilo.

Pixabay

En biologisk forklaring

Ifølge Richard Bribiescas, professor ved Yale, er der en biologisk forklaring, på hvorfor kvinder tiltrækkes mere af mænd, der foretrækker en hyggeaften på sofaen i stedet for en aften i fitness-centret.

Mænd med lidt større maver har lavere testosteronniveauer, som giver et bedre immunsystem og i sin tur giver et længere liv.

– En lidt større krop signalerer overlevelse, hvilket kvinder kan associere med gode faderegenskaber, siger Richard Bribiescas til Viralthread.

Må ikke tage overhånd

Men som med alt andet er der en grænset. For meget fedt giver som bekendt en øget risiko for hjerte-kar-sygdomme, diabetes og dårlig udholdenhed.

Men det betyder dog, at man med god samvittighed kan unde sig selv en øl og pizza i løbet af weekenden, i stedet for at straffe sig selv i fitness-centret.

Tryk nu på del-knappen, så dine venner også kan læse denne vigtige nyhed!