Forskere: Ekstra kilo på sidebenene og rødvin forlænger livet

Forskere: Ekstra kilo på sidebenene og rødvin forlænger livet

Som menneskehed har vi altid undersøgt, hvordan vi kan leve så længe som muligt. Nu virker det til, at forskere har fundet en løsning, og her er der ikke tale om hård træning eller streng kostplan, skriver Må Bra.

For at få en god chance for at blive over 90 år gammel, skal man drikke et eller to glas vin om dagen – og have et bare ekstra kilo på sidebenene. Det viser et studie.

Nedsat risiko for at dø for tidligt

Studiet er udført af forskere ved University of California, hvor man undersøgte 1.700 ældres levevaner over en 15-årig periode. Her kunne man se, at de ældre, der drak mellem et og to glas vin om dagen, reducerede risikoen for en for tidlig død med hele 18 procent. Deltagerne i studiet, som også vejede et par kilo over et sundt BMI uden at være decideret overvægtige, mindskede samme risiko med tre procent.

Fem faktorer spiller ind

I samme studie kunne forskerne se fem faktorer, der kan forebygge risikoen for at lide en for tidlig død:

Have en hobby
Have et par ekstra kilo på sidebenene
Regelmæssig motion
Drikke 1-2 glas vin om dagen
Drikke kaffe

– Vi har ingen forklaring på hvorfor, men jeg tror virkelig, at moderat indtag af alkohol kan påvirke livslængden. Disse mennesker er inspirerende; de drikker vin og kaffe, og har taget lidt på. Men de bevæger sig og bruger hjernen. Det fortæller os måske noget om, hvordan vi skal tænke, siger forsker Claudia Kawas til Metro UK.

Forskerne påpeger dog, at mere forskning er påkrævet, før man vil anbefale folk at drikke mere kaffe, vin og gå op i vægt.

Vidunderlige nyheder! Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også kan læse dette!