Børn arver intelligensen fra deres mødre – ifølge forskere

En rigtig forælder elsker sine børn – uanset hvad. Selvfølelig er det ligegyldigt, om din søn eller datter er begavet, man elsker dem uanset hvad.

Men er du mor til et begavet barn? Så kan du faktisk klappe dig selv på skulderen. For forskning viser nemlig, at de gener, der har intelligens med at gøre, er arvet fra moderen.

Hvem ved – det har man måske allerede fundet ud af i en del familier!

Nogle gange kan mænd være helt håbløse – og det føles, som om de har brug for støtte fra deres kæreste eller kone for at komme sikkert gennem livet. Men der er dog god grund til at glæde sig over, at det er tilfældet. For forskning viser nemlig, at det primært er morens intelligens, der videreføres til børnene.

Børn arver også positive gener fra fædre

Studiet blev præsenteret via sitet Psychology Spot. I artiklen konstaterer forfatterne, at intelligensgener opfører sig forskelligt afhængigt af hvilken forælder, de kommer fra. På den måde kan man først lokalisere og herefter drage konklusioner om, hvilke der er mest aktive.

Shutterstock

“Interessant nok virker nogle af de berørte gener kun, hvis de kommer fra moren. Hvis samme gen er arvet fra fra, så deaktiveres det. Selvfølgelig virker andre gener lige modsat – at de kun aktiveres, hvis de arves fra faren”, skriver man i studiet.

Med andre ord er dette også positive nyheder for alle mænd – for børn kan også tage styrker og evner med sig, som kun stammer fra fædre. De har bare ikke med intelligensen at gøre – hvis man skal tro studiet (hvilket vi selvfølgelig gør).

Picryl

Andet påvirker intelligensen

At netop intelligens i mange tilfælde er arvelig, har man haft kendskab til i flere år. Men man har længe antaget, at disse genner stammer fra begge forældre. Men via Psychology Spot forklarer forskerne, at flere studier vidner om det samme – at børn arver intelligensen fra deres mor, fordi genet ligger i X-kromosomet.

Samtidig understreger man, at cirka 40-60 procent af intelligensen er arvelig. Resten bestemmes blandt andet af det miljø, barnet vokser op, i hvilket omfang hjernen bliver stimuleret og af personens egne karaktertræk.

Pixabay

Mange vil med garanti sige, at det her er unødvendig forskning. Mænd er dygtige til så meget andet, men mødre til begavede børn kan klappe sig selv på skulderen. For det er delvist takket være jer!

Tryk nu på DEL for at sprede denne vigtige forskning videre!