Bilist kørte galt – blev bange for en lille edderkop

Vi er alle bange for et eller andet. Nogle af os er bange for højder, mens visse slet ikke kan klare at være i nærheden af en kat.

Hvorfor man har en fobi, eller en stærk og urimelig frygt, kan ikke forklares med logik, men frygten kan nogle gange føre til en overdreven reaktion.

Men vi er næsten overbeviste om, at denne amerikanske kvindes reaktion er den vildeste nogensinde – hun kørte nemlig galt, da hun så en edderkop i sin bil, skriver New York Post.

At være bange eller fobiske for edderkopper er blandt de mest almindelige fobier, og kaldes araknofobi. Det skyldes vores forfædre, der, da de boede i skove og jungler, ikke kunne se forskel på de giftige og harmløse edderkopper. Med andre ord sidder det i vores gener og er helt normalt, selvom det i Danmark ikke er rationelt at være bange for de små kryb.

Kravlede på sædet

Men det kan være svært at kontrollere sin fobi, når man ser en edderkop, selvom den ikke er farlig.

Det oplevede en kvinde i USA. Da hun den 10. april kørte i sin bil i staten New York, fik hun pludselig øje på en uvelkommen blaffer.

En edderkop kravlede nemlig rundt på hendes sæde, hvilket fik kvinden til at miste kontrollen over sin bil og forulykke.

Ambulance tilkaldt

Kvinden kørte galt og kom så slemt til skade med sine ben, at en ambulance blev tilkaldt. Da politiet ankom til stedet, talte de med kvinden, som måtte indrømme, at ulykken skyldtes en lille edderkop.

Efterfølgende er lokalt politi gået ud med en advarsel på Facebook:

“Efter at have undersøgt ulykken på Silver Spur Road i dag, føler vi os nødsaget til at fremhæve noget, der ofte forårsager ulykker. Køretøjets fører så en edderkop og forulykkede på grund af den. Vi ved, at det er lettere for visse personer, men forsøg at lære nye bilister, og jer selv, at overvinde frygten og køre bilen ind til siden. Det kan handle om liv og død,” skriver politiet på Facebook.

Fotokilde: Facebook

Man kan selvfølgelig blive bange for edderkopper, men det kan altså gå helt galt! Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner kan læse dette!