Forskernes konklusion: At dufte til din kærestes eller ægtefælles prutter styrker forholdet

At have en partner er noget af det bedste i verden. Man har altid en at kramme med, elske med, skændes med, græde og have det sjovt med.

Jo længere et forhold er, desto mere komfortable bliver man sammen. De fleste husker sandsynligvis den dag, hvor ens partner pruttede foran en for første gang.

Selvom at ens partners prutter nok dufter af alt andet en jordbær, kan den ildelugtende duft faktisk være godt for helbredet og styrke forholdet, skriver Awesome Jelly.

Man prutter sjældent foran folk. Selvfølgelig gjorde man det foran sine forældre som lille, men når man begynder i skolen, lærer man at prutte, når man er alene. Men er det virkelig så farligt at prutte foran den nærmeste familie?

Styrk forholdet ved at prutte

Ifølge parterapeut Cynthia Powell er man nødt til at nå et punkt i sit forhold, hvor man føler, at det er acceptabelt ikke at gøre sig fin foran sin kæreste, og derfor er det kun sundt at prutte foran hinanden.

– Så snart et par krydser den tærskel, åbnes en helt ny verden af ærlighed og tillid, siger Cynthia ifølge Awesome Jelly.

Så selvom I muligvis er nødt til at åbne et vindue under næste filmaften, kan det faktisk være en god idé bare at prutte løs.

Flere sundhedsfordele

Men det er ikke kun kærligheden, der bliver stærkere, at prutte foran sin partner kan havde flere helbredsfordele.

Vi har tidligere skrevet om, at ens partners prutlugt blandt andet kan mindske risikoen for demens og inflammationer, ifølge et studie.

Shutterstock

Så selvom det kan virke ubehageligt, og selvom din partner bliver lidt irriteret, så giv den bare gas derhjemme! Selvfølgelig med måde, så man ikke skræmmer ens partner væk.

Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også kan læse denne vigtige information!