28 procent ønsker at julemanden bliver kvinde eller kønsneutral, ifølge omfattende studie

28 procent ønsker at julemanden bliver kvinde eller kønsneutral, ifølge omfattende studie

I dag er det vigtigere end nogensinde at være politisk korrekt. Det er der selfølgelig både fordele og ulemper ved, men at alt skal være kønsneutralt og have ligestillingsfokus er ganske nyt for mange.

For et stykke tid siden skrev vi om et britisk forslag, hvor man ville ændre julemanden til “julepersonen”. Kontroversielt, kan man mene – men flere mener faktisk, at den elskede julegaveuddeler skal være andet end en mand.

I hvert fald hvis man skal tro et omfattende studie fra 2018.

Shutterstock

I Storbritannien siger man “Father Christmas, i USA er det “Santa Claus” – og selv den danske julemand er traditionelt en mand. Men i løbet af de senere år har det vækket følelser – og nogle vil gerne have, at julemanden skal være kønsneutral eller en kvinde.

28 procent vil ændre kønnet

Som følge af debatten valgte Graphic Springs, et logo-designfirma, at foretage en undersøgelse af, hvordan folk gerne ville se julemanden forvandlet i fremtiden.

Facebook

Man spurgte cirka 400 briter og amerikanere – og valgte efterfølgende at lade 4.000 personer stemme på den julemand, de bedst kunne lide af de varianter, de havde fundet frem til i undersøgelsen, skriver CBS Pittsburgh.

Det viste sig, at den “moderne julemand” skulle have tatoveringer, veltrimmet skæg, stramme jeans og ikke have den klassiske maskuline udstråling. Man fandt også frem til, at 28 procent gerne ville have, at en moderne julemand skule være kønsneutral (17%) eller kvinde(11%).

Shutterstock

72 procent mener dog stadig, at Father Christmas, Santa Claus eller julemanden skal forblive en mand.

Hvad synes du om dette? Bør julemanden skifte køn eller blive kønsneutral? Giv din mening til kende i kommentarfeltet eller del artiklen videre!