Forslag: Nu skal han ikke længere hedde Julemanden – men “Julepersonen”

Vi lever i en tid, hvor det er vigtigt at være “politisk korrekt”, som det så fint kaldes.

Det er der selvfølgelig mange fordele ved, såsom vigtigheden af at fremhæve ligestilling mellem kønnene, men fra tid til anden er der fokus på problemstillinger, som mange finder latterlige.

Og for et stykke tid siden kom et julerelateret forslag, der vakte stærke reaktioner.

Stor spredning

For hvad siger du til, at Julemanden ikke længere skal hedde Julemanden – men i stedet skal kaldes Julepersonen? På den måde ville personen, der kommer med julegaver den 24. december, blevet kønsneutral, hvilket mange mener er vigtigt.

Shutterstock

Unilad var de første, der skrev om bevægelsen, der forsøger at få ændret Julemandens navn, og flere medier som news.com.au har skrevet om det efterfølgende. På den måde har “forslaget” fået stor spredning – selvom det ikke virker til, at den store masse tager forslaget seriøst.

Kort sagt kan man sige, at bevægelsen for at ændre Julemandens navn har mødt stor kritik. Isår på de sociale medier, hvor emnet er blevet voldsomt diskuteret siden 2017. Men flere mener dog, at der er et formål med navneændringen.

Kønsneutralt fokus

Idéen er at ændre traditionen med “Father Christmas”, som det heder på engelsk, til nu at kalde personen “Person Christmas”. Oversat til dansk svarer til at ændre Julemandens navn til Julepersonen.

Shutterstock

Årsagen er at gøre hele julen mere kønsneutral.

– Diskussionen om dette handler altid om kønsneutralt tøj, og hvordan alt skal præsenteres på billeder. Vi er nødt til at høre flere stemmer og oplevelser fra ikke-binære personer, siger Claudia Carvell fra LGBT-organisationen LGBT Foundation.

Hvad mener du – skal Julemanden fortsat kaldes Julemanden, eller skal vi ændre navnet til “Julepersonen”?

Giv din mening til kende i kommentarfeltet på Facebook eller del artiklen med dine venner for at se, hvad de synes!