Mød Lucas, verdens sødeste lille edderkop som kan kurere din fobi for altid!

Jeg har det ekstremt svært ved alle former for edderkopper og insekter. Det ligesom ryster i hele kroppen bare ved at tænke på dem. Men nu tror jeg faktisk, jeg har fundet en, jeg godt kan lide!

Selv hvis du hader edderkopper og har araknofobi, vil du elske denne. Animatoren Joshua Slice har lavet filmen og bedt sin nevø, Lucas, om at lægge stemme til den lille edderkop.

Resultatet er virkelig nuttet! Jeg håber, at producenterne bag ‘Find Nemo’ vælger at lave en film om denne lille bandit.

“Det her er en animationstest for en karakter, jeg har arbejdet på. Jeg er ansvarlig for design, modellering, rigging, animation, lyset og rendering”, skriver Slice på Youtube.

Se filmen her nedenfor, så vil du med garanti være enig!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/VrS6akzR3sk” /]

Er du rædselsslagen for edderkopper? Så er du ikke den eneste. Araknofobi er en af verdens mest almindelige fobier. Men den kan helbredes – og måske kan edderkoppen Luces være en hjælp på vejen?

For at kurere fobier bruges ofte en metode, som kaldes eksponeringsterapi. Kort sagt betyder det, at personen med en forbi gradvist udsættes for det, personen er bange for, og på denne måde overvinder man sin frygt.

Netop nu forsker man i, hvordan virtual reality kan hjælpe mod fobier. Det er samme princip som ved almindelig terapi, men i stedet for ægte edderkopper udsættes patienten for edderkopper i et virtuelt miljø.

– Vi ved ikke, om VR-edderkopper eller om de rigtige edderkopper virker bedst til at kurere fobien. Derfor gennemfører vi denne undersøgelse. For at se om vi får samme gode resultater. Vi ved, at behandling med terapeut og ægte edderkopper reducerer fobien for op til 90 procent af deltagerne et år efter, de har modtaget behandlingen, siger Per Carlbring, professor i psykologi ved Stockholms universitet til SVT.

Lige nu er Lucas bare en sød figur på nettet og ikke en del af den terapi, der er under udvikling. Men alle former for eksponering er vel godt?

Personligt håber jeg virkelig, at virtuel reality kan kurere min fobi for edderkopper i fremtiden. For der er én ting, jeg ved med sikkerhed. Jeg vil hellere møde edderkoppen Lucas end en rigtig edderkop!

Du må hjertens gerne dele denne artikel, så du kan hjælpe dine venner, som er bange for edderkopper!