Drømmen er sand for alle de lavbenede: Blive 30 centimeter højere med de nye "periskop-briller"

Drømmen er sand for alle de lavbenede: Blive 30 centimeter højere med de nye “periskop-briller”

Er du selv lidt vertikalt udfordret? Eller kender du nogen, der skal stå på tæer til en koncert?

Så kan det være rigtig irriterende, når man kommer til at stå bag en 2 meter stor kæmpe, men nu er løsningen her!

Opfinder Dominic Wilcox har lavet de periskop-inspirerede briller “One Foot Taller”, der strækker sig omkring 30 centimeter op i luften – og giver lave mennesker mulighed for at se over forhindringer foran dem.

Brillerne tilføjer 30,5 centimeter til brugerens normale højder, og fungerer som et periskop, da de strækker sig op i luften for at give et godt overblik. De er perfekte, hvis man blandt andet er til en koncert, hvor man er kommet til at stå bag nogle meget høje mennesker.

One Foot Taller

”Det fungerer godt”

Dominic Wilcox fortæller om inspirationen bag opfindelsen.

– Jeg stod til en koncert og vendte mig om, da jeg så en lille kvinde danse, som ikke kunne se bandet. Det gav mig ideen til at designe en måde for folk til at se over forhindringer som høje mennesker som mig. Det fungerer godt, men at danse med dem kan være en udfordring, siger opfinderen.

One Foot Taller

Wilcox har lavet brillerne på en måde, så et mindre spejl i selve brillerne reflekterer det, det større spejl højere oppe opfanger.

Det kan gøre, at brugeren får et klart billede af det, der sker lige foran dem. De unikke briller blev fremvist på en udstilling i London, hvor opfinderne blev bedt om at komme på ekstraordinære løsninger på problemer i hverdagen.

– Kreativitet er vigtigt, da verden har mange forskellige udfordringer. Vi har brug for mange flere mennesker med kreative idéer for at kunne løse dem, siger Wilcox ifølge The Mirror.

One Foot Taller

Kender du en, der er vertikalt udfordret, som kunne bruge disse briller? Så tag den person på Facebook eller DEL artiklen med dine lave venner!