Emma smæsker sig i 20 køkkensvampe om dagen: “Nogle spiser steg – jeg spiser køkkensvampe”

25-årige Emma Thompson har en mildt sagt mærkelig vane. Hun spiser op mod 20 køkkensvampe – om dagen. Den noget usædvanlige “livret” har været et dagligt indslag, siden hun var et lille barn.

– Jeg har forsøgt at stoppe, men det er ikke muligt. Nogle spiser steg, jeg spiser køkkensvampe, siger hun ifølge The Mirror.

Det hele begyndte, da hun som 3-årig begyndte at spise badesvampe. Men med tiden indså Emma Thompson, at hun foretrak smagen af køkkensvampe.

I dag er hun 25 år gammel, bor i engelske Newcastle og lider af sygdommen Pica. Sygdommen gør, at den sygdomsramte tvangsmæssigt spiser ting, der ikke har nogen næringsværdi.

I Emmas tilfælde er det altså køkkensvampe, som hun foretrækker at opbløde i opvaskemiddel med æbelduft, før hun spiser dem.

– Jeg kan lide smagen og duften af svampen, når den har opvaskemiddel på sig. Det skummer og smager af æble. Så snart nogen nævner det, eller hvis jeg ser en køkkensvamp, så er jeg nødt til at spise en. Jeg er helt sikkert afhængig. Jeg har forsøgt at stoppe, men det er ikke muligt. Nogle spiser steg, jeg spiser køkkensvampe, har Emma tidligere fortalt avisen The Mirror.

Youtube

Hun spiser et sted mellem to og 20 køkkensvampe om dagen – en vane der koster hende cirka seks pund, svarende til cirka 50 kroner, om ugen.

”Fik halsbetændelse på et tidspunkt”

Det sker ofte, at hun hakker nogle svampe i stykker og tager dem med på arbejde i en madkasse.

– I starten tænkte min kæreste, at jeg var mærkelig, men nu plejer han at købe dem med hjem for mig. Jeg ville aldrig spise en svamp, som andre har rørt ved, siger Emma.

Det er ikke helt ufarligt at spise køkkensvampe gennemblødt i opvaskemiddel, men hun har endnu ikke søgt hjælp for at blive behandlet for sin afhængighed. Men det har hun dog tænkt sig at gøre – hvis det skulle få for stor negativ påvirkning på hendes hverdag.

– Der er ikke sket noget, bortset fra at jeg fik halsbetændelse på et tidspunkt. Jeg kunne ikke synke og fik hvide pletter i halsen. Det er selvfølgelig ikke godt at spise opvaskemiddel hver dag, men lægen sagde intet om det, da jeg var der.

Selvom det her ikke er specielt godt, er det selvfølgelig positivt, at vi lever i en verden, hvor vi kan styre vores egne livsvalg. Del hvis du er enig!