Gåde: Billedet viser en gruppe hunde – men kan du se hvilken hund der er ægte?

Noget, der altid fascinerer og tryllebinder mennesker, er gåder og små udfordringer. Det kan handle om alt fra optiske illusioner til matematiske regnestykker, men de fleste af os synes, at det er sjovt at udfordre os selv. Måske fordi det prikker til vores konkurrenceinstinkt.

Denne gang handler det om noget ret sjovt: At gætte hvilken hund der er ægte og hvilke, der bare er bamser i en stor gruppe af søde vovser.

Jeg kan tydeligt huske matematiktimerne i skolen. Ofte sluttede vi timerne af med at løse en gåde sammen. Det var altid noget med plus og minus. Det blev lidt et højdepunkt på skoledagen. Eller i hvert fald i lige netop den lektion.

Oftest handlede det om at tænke på en lidt anden måde, finde små, skjulte ting, og det gjaldt virkelig om at få hjernen i gang for at løse dem. Allerede der fandt jeg det både sjovt og interessant.

Jeg husker en, der handlede om at finde ud af, hvor mange trekanter, der var i en trekant. Den sad jeg og en ven med i cirka 20 minutter, før vi fandt et svar – og der havde vi knapt fundet halvdelen.

Find den rigtige hund

Selvom det indebærer en vis skuffelse nu og da, kan det være fascinerende, at man trods anstrengelserne er så langt fra den rigtige løsning. Men det føles alligevel som om, at det hører sig til – det skal ikke være let at løse sådan noget.

At udfordre sig selv og se, hvor ens grænser er har længe været noget, mennesker kan lide. Måske er det konkurrencegenet, for ofte involverer gåder jo, at man sammenligner sit resultat med andres.

Denne gåde (herunder) går ud på at gætte, hvilken af de søde hunde på billedet, der er ægte. Der er kun én – resten er bamser. Tydeligvis er det kun 1 af 5, som finder det rigtige svar.

Til at begynde med – dette billede er jo så bedårende, at man mærker det i hele kroppen!

Men kan du se, hvilken af hundene, der er ægte? De andre er jo som sagt bare bamser.

Herunder er svaret!

Denne lille vuffer har altså sat sig sammen med alle sine bamsevenner – og han nyder det stensikkert!

En afgørende detalje er hans pels på hovedet. Ser du godt efter, bemærker du, er det er lidt mere fyldigt og stritter mere end hos de andre!

Sørg nu for at DELE her med dine hundeelskende venner, som helt sikkert kan bruge lidt hjernegymnastik!