Billede af ung kvinde forvirrer alle – kan du se den uhyggelige detalje?

Nogle gange er det hele ikke, som det ser ud til at være. For optiske illusioner kan virkelig skabe problemer for øjnene og hjernen, hvor man får svært ved at forstå, hvad man egentlig ser.

Netop denne slags hjernevridere er blevet uhørt populære på nettet på det seneste. Tusindvis af brugere på sociale medier udfordrer hinanden for at se, hvem der egentlig er klog nok til at finde små fejl på billeder.

Jeg har altid været fascineret af optiske illusioner og lignende problemløsnings-opgaver. Du kender med garanti det billede, hvor flere cirkler i et mønster skaber kvadrater. Men ikke rigtig, men det opfattes bare af hjernen på den måde. Man kan næsten blive tosset af den slags optiske illusioner.

Jeg kan huske fra min skoletid, at netop den slags opgaver var meget populære. Vores matematiktimer om fredagen blev ofte afsluttet med, at læreren delte et ark ud med denne slags alternative opgaver – og alle eleverne fandt det altid underholdende, da det var noget helt andet end den klassiske brøkregning. Derudover ville man jo gerne være den bedste og hurtigste i klassen til at løse lærerens opgaver – for man er vel lidt konkurrence-minded?

Kan du se fejlen?

Men nu hvor jeg ikke går i skole længere, er disse gåder/opgaver heldigvis begyndt at dukke op på nettet og sociale medier, og de er en kærkommen mulighed for at træne hjernen lidt, hvilket vel ikke er så skidt?

Jeg faldt over dette billede tidligere, og det får nu tusindvis til at rive sig i håret i bar frustration over, at de ikke kan se, hvad der er galt med billedet. For der er nemlig noget ravruskende galt med billedet af den unge kvinde, men kan du se hvad det er? Eftersigende er det kun 1 ud af 7, der er i stand til at se det på 30 sekunder!

Okay, jeg vil gerne give dig en ledetråd. Kig på den unge kvindes hånd. Hjalp det?

Her er svaret!

Svaret er faktisk, at nogen har redigeret billedet via Photoshop og givet kvinden seks fingre, hvilket jo ikke ligefrem hører til almindelighederne. Man ser fem, men bag den finger, hun har i munden, er der også en tommelfinger.

Billedet er altså manipuleret – og bliver jo næsten lidt skræmmende!

Del gerne for at udfordre dine venner!