Træn hjernen: De fleste danskere gætter forkert – kan du finde det rigtige svar?

Med alderen er jeg virkelig begyndt at sætte pris på at sidde med forskellige gåder og hjernevridere.

Måske skyldes det, at det meste styres af computere i dag – og at man derfor er nødt til at finde andre måder at holde sin hjerne i topform. Jeg tror virkelig, at det kun er godt for en, at man afsætter tid til at stimulere sin hjerne på en anderledes måde hver dag – og så er det kun sundt, at man tager en pause fra hverdagen.

Denne hjernevrider (nedenfor) var jeg nødt til at sidde med i et godt stykke tid, før jeg fandt frem til svaret!

Krydsord, gåder, sudoku, optiske illusioner og regnestykker kan virkelig få hjernecellerne på overarbejde. Mange gange, uanset udfordring, handler det om at finde detaljer i en større sammenhæng – og først efter at have fundet den der vigtige brik, er det muligt at finde frem til det rigtige svar.

Nogle gange er man nødt til at sidde og tænke grundigt, mens man andre gange finder det rigtige svar, så snart man er startet.

Det afhænger nok dels af dagsformen og lidt held, men uanset hvad tror jeg, at denne form for tænkning kun er godt for os.

3 af 10 kan løse gåden

Jeg fandt denne gåde på nettet tidligere i dag. Den er meget simpel i sin udformning, men du er nødt til at bruge falkeblikket for at finde det rigtige svar.

På billedet er der 27 par, som står tæt sammen. Det ser ud til, at det er et romantisk kys på vej – men et af parrene skiller sig ud fra de andre på en bestemt måde.

Jeg testede denne gåde på 10 kollegaer. Flertallet gav op, og kun 3 formåede at udpege det par, der skiller sig ud.

Kan du se hvilket par, der er tale om?

Vi giver dig svaret nedenfor!

Det er altså det fjerde par fra venstre på midterste række, der skiller sig ud. I stedet for et romantisk kys ser det ud til, at manden kysser kvinden på panden.

 

Det er selvfølgelig fint – men ikke det samme som de 26 andre par.

Gættede du rigtigt? Så tryk på DEL-knappen nedenfor for at udfordre dine venner!