Tilbage til skolebænken: Kan du løse dette regnestykke uden hjælp?

At gå i skole var en fornøjelse. Man fik lov til at være sammen med sine venner, og i timerne trænede man hjernen lidt mere hver dag. I dag har vi teknologi, der stort set tager det meste af tænkningsprocessen for os, hvilket selvfølgelig har gjort vores hverdag meget lettere.

Men det betyder samtidig også, at vi ikke bruger vores hjerne på samme måde som tidligere, og bestemt ikke som da man gik i skole.

Derfor følger herunder en udfordring, der tager dig tilbage til skolebænken – kan du løse den?

Hjernegymnastik kan antage mange forskellige former, de fleste vil nok tænke på krydsord eller sudoku, som man får med morgenavisen.

Matematikopgave

Men her er der tale om en gammel matematikopgave, der virkelig bringer minder om skoledagene.

Den er ikke helt nem, da det trods alt er en del er siden, at man gik i skole. Men hvis man tænker efter og koncentrerer sig, burde det nok gå.

Netop denne type hjernevridere er blevet meget populære på de sociale medier på det seneste, og nu skal vi se, om du klarer den til UG-kryds-og-slange!

Hvor mange var der i bussen?

Her er dagens hjernevrider – du finder den på billedet her nedenfor.

Ved det andet stoppested stod der 15 personer af og 10 personer steg på. Så var der 23 personer i bussen. Hvor mange personer var der i bussen fra start?

Hmm, det lyder kompliceret! Tænk dig nu godt om og se, om du ikke kan regne den ud. Hvis ikke afslører vi svaret længere nede.

Her er svaret

Har du et svar i tankerne? Og tror du, at du har regnet rigtigt? Lad os se, vi giver vi svaret under billedet her nedenfor.

Wikimedia

Det rigtige svar er: 28 personer.

Men hvordan kom vi frem til det? Jo, det skal regnes således:

15 – 10 = 5.

5 + 23 = 28.

Svarede du rigtigt? Tryk nu på DEL-knappen for at byde dine venner på lidt hjernegymnastik!