Test din viden: Kan du finde fejlen på billedet?

Lige siden barnsben har jeg altid haft en stor fascination for gåder og andet hjernegymnastik, og jeg er overbevist om, at jeg altid vil fortsætte med det flere år fremover. Dette skyldes primært, at det er fantastisk god afslapning, og derudover er det sjovt at løse disse gåder, der også er sundt for hjernen.

Stort set hver gang mine børn kommer på besøg, så forsøger jeg også at gøre dem interesseret i hjernegymnastik. Det kan være alt fra optiske illusioner, svære gåder eller sjove matematiske ligninger.

Eftersom børn i dag foretrækker at sidde med snuden i deres mobiler, har jeg endnu ikke vundet kampen helt, men det lykkes dog fra tid til anden at skabe interesse for at løse hjernevridere.

I dagens samfund, hvor teknologien snart håndterer stort set alt for os, er jeg overbevist om, at det kun er sundt at holde hjernen igang med forskellige udfordringer! Personligt føler jeg mig altid lidt mere frisk i hjernen, efter jeg har siddet med en gåde eller lignende.

Dagens gåde

Gåde nedenfor fandt jeg på sitet Brightsite tidligere i dag. Tilsyneladende er det kun 20 procent, altså 1 af 5, der svarer rigtigt i første forsøg. Med andre ord er den ganske svær, men hvis man lader hjernen arbejde, bør det ikke være det store problem at løse den!

Gåden går i sin enkelthed ud på at studere et billede og forsøge at finde frem til, hvad der er galt med det.

Men nu til dagens gåde!

På billedet nedenfor ser du en isbjørn på en isflage sammen med et par pingviner. Men hvad er ‘fejlen’ på billedet?

Brightside

Tænkt dig nu godt om. Hvis du har brug for en ledetråd, kan jeg afsløre så meget, at du er nødt til at have lidt kendskab til dyrene for at finde frem til det rigtige svar. Selvom du ikke har den store kendskab til hverken isbjørne eller pingviner, så er det muligvis lidt nemmere at finde løsningen på baggrund af den ledetråd?

Kan aldrig ske i naturen

Hvis du endnu ikke har fundet frem til fejlen, giver vi dig svaret her nedenfor!

Som du kan se på billedet ovenfor, lever isbjørne på Nordpolen, mens pingviner lever på Sydpolen. Så det kan ikke forekomme i naturen, at de to dyrearter står på samme isflage i havet.

Derudover virker begge dyrearter til at stå der i fred og harmoni, hvilket også virker lidt usandsynligt!

Svarede du rigtigt? Så tryk på del-knappen for at byde dine venner på en sjov udfordring!