Simpel test kan afsløre din faktiske alder – hvad er det første, du ser på billedet?

Optiske illusioner har eksisteret siden 1800-tallet og opfattes forskelligt afhængigt af personen, der kigger på dem. Længe har forskere forsøgt at konkludere noget om personlighedstræk på baggrund af, hvad man opfatter på et billede.

Denne optiske illusion så dagens lys tilbage i 1888 på et tysk postkort, og du har sikkert allerede set billedet, men måske ikke tænkt videre over det.

Min kone eller svigermor

Billedet hedder “Min kone eller svigermor”, hvilket skyldes, at de personer, der ser billedet, enten ser en ung kvinde eller en ældre dame.

Nu har forskere fundet frem til, at den, man ser, afhænger af ens alder, som præsenteres i et studie.

På billedet nedenfor kan man enten se en ældre kvinde med en spids hage og krum næse, der kigger til venstre, eller en ung kvinde med hat og krøllet hår, der kigger væk.

Foto: Wikimedia commons

Den første kvinde du ser, indikerer ifølge studiet, hvor 400 personer mellem 16-68 år deltog, hvor gammel du er rent mentalt.

Deltagerne, der så den yngre kvinde, var i høj udstrækning yngre, og de personer, der så den ældre kvinde, var ofte i den ældre aldersgruppe.

Sådan ser du kvinderne

Har du problemer med at se noget på billedet? Intet problem, her er et billede, der forklarer det lidt bedre.

Foto: Wikimedia commons

Det venstre billede viser den yngre kvinde, der kigger væk. Den yngre kvindes øre er den ældre kvindes øje, og den yngre kvindes halskæde er den ældre kvindes læber.

Studiets konklusion er, at man har nemmere ved at genkende et ansigt på en person, der er tættere på ens egen alder, hvilket gør en forudindtaget.

Hvilket ansigt ser du? Tryk på del-knappen for at se, hvilket ansigt dine venner ser!