Kun 1 af 7 danskere finder alle heste på billedet i første forsøg – men kan du?

For mig hersker der ingen tvivl om, at hesten er et af de smukkeste dyr. Den er elegant, kraftfuld og indgyder respekt – men kan samtidig være meget hyggelig og behagelig at være sammen med.

Det er ganske enkelt meget majestætiske og fascinerende dyr!

Noget andet, der længe har tryllebundet mennesker, er optiske illusioner. Vi elsker ganske enkelt at udfordre os selv på forskellige måder – og at sætte samarbejdet mellem øjne og hjerne på prøve.

I løbet af 1970’erne rejste kunstneren Bev Doolittle rundt i det sydvestlige USA sammen med sin mand. Under rejsen blev hun inspireret til at male dette imponerende og mystiske maleri nedenfor, som siden er blevet omgærdet af et stort spørgsmål: Hvor mange heste er der på billedet?

Det smukke maleri af et antal heste indeholder en camouflageeffekt, der gør det svært at se præcist, hvor mange heste der er i det snedækkede landskab.

Det er faktisk de færreste, der formår at finde frem til det rigtige svar i første forsøg! Kan du?

Fotokilde: Bev Doolittle

Inden du bliver præsenteret for løsningen, bør du tage et ekstra kig på billedet!

Her på billedet nedenfor bliver der redegjort for det rigtige svar!

Der er altså 5 heste på billedet. Tre i midten, en til venstre og et lille føl lidt ude til højre.

Er der flere?

Men nogle hævder faktisk, at der er yderligere 2 heste på billedet.

Nogle mener, at der også står en hest bag de 3 i midten, og altså dækkes af dem. Lidt mærkeligt, synes jeg – men de har måske ret. Jeg kan hvert fald ikke se flere heste midt på billedet.

Der er også nogen, der mener, at der er en hest oppe på bjerget. I så fald er den ekstremt svær at se, men påstanden er, at omridset nedenfor er endnu en hest

Vurder selv, hvor mange du ser – men for os er 5 heste altså det rigtige svar!

Det er åbenbart kun 1 af 7 personer, der formår at finde alle fem heste i første forsøg!

Tryk på del-knappen, hvis du fandt mere end 3 heste og for at udfordre dine venner! Lidt hjernegymnastik skader jo aldrig!