Ingen på mit job svarede rigtigt – men kan du finde fejlen på dette billede?

Det er altid underholdende at løse gåder. Man får mulighed for at teste sin evne til at tænke uden for boksen, og bagefter kan man sammenligne, om man er klogere end sine nogle gange lidt kæphøje omgivelser. For vi har alle lyst til at føle os som genier og kunne prale med vores fremragende hjernekapacitet.

Lige siden folkeskolen har jeg haft en stor forkærlighed for at løse gåder og hjernevridere. Det var primært min matematiklærer Eva fra 5. klasse, der virkelig skabte interessen, da hun ofte udfordrede eleverne med lidt anderledes opgaver.

Det var altid et meget velkomment afbræk, da man skulle bruge en anderledes tankegang i forhold til de almindelige regnestykker. Og selvom det stadig var skolearbejde, føltes det bare meget anderledes og sjovere.

Det har altså fulgt mig gennem årene. Nogle gange har man brug for en lille mental pause fra hverdagen, hvor man kan løse krydsogtværs eller andre hjernevridere for at slappe lidt af. Det er nok også ekstra sundt i en tid, hvor teknologien styrer det meste for os.

Billedgåden nedenfor faldt jeg over ved en tilfældighed tidligere i dag, da jeg surfede lidt rundt på nettet. Den er faktisk rigtig god, og jeg var nødt til at tænke mig godt om, før jeg fandt frem til det rigtige svar. Jeg fandt den på Brigthside, hvorefter jeg testede den på mine 5 kolleger. Ingen af dem var faktisk i stand til at svare rigtigt på med det samme, og var nødt til at have et par ledetråde, før de fandt løsningen.

Der er 1 fejl på billedet

Det er et billede af en havn med et skib samt lidt andre detaljer rundt omkring. Men der er noget helt utroligt galt på billedet. Nu er det din opgave at finde ud af hvad!

Så tænk dig godt om. Du begynder uden ledetråde! Nogle vil sikkert allerede have opdaget fejlen, mens det er lidt sværere for andre.

Kan du finde fejlen på billedet?

Husk på, at mine 5 kolleger havde store problemer med denne gåde, så den er faktisk ret svær.

Del udfordringen med dine venner

Hvis du vil have en ledetråd, kan jeg afsløre så meget, at skibet har en central rolle i at finde frem til det rigtige svar. Det er måske ikke så uventet, men der er en detalje, der afslører, at man må have store problemer med at komme ind og ud af havnen. Kan du se hvad?

Hvis ikke så kommer svaret her nedenfor!

Det rigtige svar er altså, at skibet er alt for stort til at komme ind og ud af den lille indgang. Den er, som du ser, alt for lille til det langt større skib. Så det er altså fejlen!

Klarede du udfordringen? Så tryk på del-knappen for at give dine venner en sjov udfordring!