De fleste danskere svarer forkert i første forsøg: Hvor mange Q’er skjuler der sig på billedet?

På det seneste er det blevet en relativ stor trend med optiske illusioner og lignede opgaver på nettet. Noget tyder på, at vi åbenbart elsker at teste vores evner, hjerne og begrænsinger.

Derudover er det også altid sjovt og spændende at sammenligne sig selv med andre!

Derfor har vi gennem årenes løb set mange gode eksempler på fascinerende optiske illusioner. De kan antage forskellige former og udtryk, men fælles for næsten alle udfordringer er, at man plejer at kunne løse dem efter ihærdige og ambitøse forsøg.

En af de seneste i rækken er den nedenfor. Den er som sådan meget simpel, men det er åbenbart kun et fåtal, der svarer rigtigt i første forsøg. Opgaven går ud på, at du på meget kort tid skal skelne mellem bogstaver, der ligner hinanden.

Jeg indrømmer blankt, og jeg ikke var hurtig nok, og fandt derfor frem til den helt forkerte løsning. Men hvis du er skarp og fokuseret, er jeg overbevist om, at du kan løse opgaven relativt hurtigt.

Problemet er dog, at du kun har 10 sekunder til at finde det rigtige svar.

Find bogstavet Q

Har du bestemt dig for et svar? Godt, så skal vi se, om du har ret. Husk på, at de fleste gætter forkert i første forsøg, så det her er langt sværere, end man tror.

Nedenfor kan du se den rigtige løsning. Alle “Q’er” er markeret gule.

Det rigtige svar er altså, at der er 6 Q’er skjult på billedet!

Tryk nu på del-knappen, hvis du havde ret, eller hvis du bare gerne vil udfordre dine venner!