Ekspert: Dette sker i kvindens krop, når hun stopper med at have sex – nummer fire er ubehageligt

Hvis man lavede en undersøgelse blandt voksne om, hvad de bedst kan lide at lave, ville de fleste nok svare spise, sov – og have sex. Tilsammen er de tre ting de mest basale behov, vi mennesker har.

Derfor er det også helt naturligt, at vi virkelig elsker et dejligt måltid, hoppe i seng efter en lang dag og at have lidenskabelig sex med en, man kan lide.

Men som de fleste også ved, så kan det i perioder godt knibe med sex og lyst, hvilket faktisk påvirker kroppen. Men præcis hvordan påvirkes en kvinde af ikke at have sex i en længere periode?

Til The Sun fortæller sexekspert og foredragsholder Nadia Bokody fra Australien, hvad der sker i en kvindes krop og sjæl, når hun ikke dyrker sex.

1. Vagina påvirkes

Mænd kan nogle gange mærke en øm fornemmelse i pungen, hvis ikke har sex i et stykke tid, som på engelsk normalt kaldes “blue balls”. For kvinder kaldes dette, snarere, nyopdagede fænomen, “blue walls”.

Det betyder, at blodkar omkring de små muskler omkring skeden trækker sig lidt sammen. Når kvinden så bliver liderlig, bliver vævet omkring skeden fyldt med blod. Hvis du ikke får orgasme, kan hævelsen være sværere at gå ned, hvilket kan give en følelse af, at området omkring skeden føles lidt irritabelt.

Løsningen? Få en orgasme, med eller uden en partner.

2. Øget stress

I perioder med høj stress er et knald ikke nødvendigvis det første, du tænker på, når du kommer hjem om aftenen.

Men faktum er, at mangel på sex også er med til at øge stressniveauet i kroppen. Så en quickie kan være på sin plads, trods stress.

Shutterstock

3. Dårligere immunforsvar

At have sex cirka en gang om ugen, mindsker risikoen for at blive forkølet. Det skyldes, at man simpelthen holder sig sund ved at udveksle kropsvæsker af forskellig art med et andet, sundt, menneske.

Meget vigtigt, især i disse tider, hvor der er en pandemi.

4. Kærligheden kan visne

Kemien påvirkes, når man i et forhold skærer ned på fysisk aktivitet, og følelserne for partneren kan begynde at aftage

Når du føler dig mindre tiltrukket af din partner, er det let for blikket at begynde at vandre, og du begynder at se andre som mere attraktive.

Shutterstock

5. Svært ved at blive ophidset

Hvis man ikke har regelmæssig sex, fører det til, at mange også får sværere ved at blive seksuelt ophidset, når det er tid til lidt lagengymnastik. Det kan sammenlignes med en form for afvænning.

Dette skyldes en nedsat produktion af hormonet, der gør os liderlige.

6. Dårligt selvværd

Ja, det kommer nok ikke som et direkte chok – men både selvtillid og selvværd kan blive negativt påvirket af et dårligt sexliv.

Det handler ganske om at føle sig ønskværdig – og hvis man ikke knalder, kan det føre til en lettere depressiv tilstand. Som tidligere nævnt kan sex dog fungere som et kick for ens generelle humør.

Shutterstock

Tøv ikke med at DELE disse oplysninger med dine venner!