11 uventede dyrevenner, der er fuldkommen ligeglade med artsgrænser

Der er næsten ingenting, jeg synes er sødere end dyr, der bliver venner på tværs af artsgrænser. Jeg ved ikke helt hvorfor, måske er det fordi jeg tænker, at “kan de, så kan vi også!”, og at det er så forbandet sødt!

Derfor har jeg fundet 11 uventede dyrevenner, der er fuldkommen ligeglade med artsgrænser. Og de er et klokkeklart bevis på, at vi mennesker kan lære meget af dyreriget!

1. Tinni og Sniffer

Denne virkelighedens udgave af Mads og Mikkel bor i Norge, og selvom de burde være svorne fjender, er de blevet bedste venner. Tinnes ejer, Torgeir Berge, dokumenterer flittigt venskabet med sit kamera, når de to venner leger sammen.

2. Billie og Pixie

Grævlingen Billie og ræven Pixie fandt hinanden på Secret World Wildlife Rescue Animal Sanctuary, hvor de begge lever. Under normale omstændigheder kommer grævlinge og ræve ikke godt ud af det med hinanden – men Billie og Pixie virker til at være ligeglade med, hvad der er normalt.

3. Torque og Shrek

Hunden Torque og uglen Shrek mødtes på et dyrecenter, hvor Shrek blev overflyttet til, da dyrepasserne var bekymrede for, at hendes mor skulle spise hende. Her var der heldigvis en godhjertet dyreven, der havde erfaring med rovfugle, og han tog Shrek med hjem.

Først var John lidt nervøs for, at Shrek ikke ville komme godt ud af det med hans hund Torque, men han kunne ikke have taget mere fejl. Uglen og hunden blev bedste venner på rekordtid!

4. Slædehunden og Isbjørnen.

Fotografen Norbert Rosling var overbevist om, at hans slædehund skulle dø, da en isbjørn nærmede sig. Men det hele udviklede sig i stedet til et hjertevarmende møde mellem to naturlige rovdyr, der helt glemte deres naturlige instinkter og blev venner.

5. Bonedigger og Milo

Bonedigger er en 230 kilo tung løve, der ser meget farlig ud – men som egentlig bare er en lille kælekat.

Bonedigger er født med en knoglesygdom, der gjorde ham handicappet fra en tidlig alder, men forstanderen af Exotic Animal Park i Oklahoma, John Reinke, nægtede at opgive løven. Han introducerede Bonedigger for tre gravhunde, Milo, Bullet og Angel, da han bare var en lille unge. Siden da har Milo, som er lederen, taget Bonedigger under sine vinger og nu, fem år senere, er de stadig bedste venner.

6. Dennis og Fred

Det så dystert ud for ællingen Dennis i starten. Hans mor blev slået ihjel af en ræv, og Dennis var alt for ung til at kunne klare sig selv. Han ville have gået samme skæbne i møde, hvis han ikke var blevet fundet og reddet af hunden Fred og hans ejer Jeremy. De tog anden med hjem, og siden da har Fred og Dennis været bedste venner og uadskillelige. Derudover er det ikke første gang, at Fred har opført sig som en helt. Ved en tidligere lejlighed har han også reddet et hjortekid.

7. Jess og gederne

Cockerspanieleren Jess bor på en gård, elsker at gnave ben og jagte duer – og er surrogatmor for forældreløse lam. Tre gange om dagen, uanset vejret, løber Jess ud med en flaske i munden for at give lammene mælk. Jess’ ejer, Louise Moorhuse, ejer over 270 får og siger, at hun aldrig ville kunne klare det uden Jess.

8. Wilma og Bea

Bea er en treårig giraf, og Wilma er en tiårig struds. De har mange ting til fælles, deres lange halse og de bor begge i Busch Gardens Serengetis Planis Park. Her lever de på et 65 hektar stort område og har masser af plads at boltre sig på – men vælger alligevel at hænge ud med hinanden hver dag. Jason Green arbejder i parken og siger, at Bea nogle gange udforsker sin ven med sin lange tunge, og at Wilma sætter stor pris på nærkontakten.

9. Anjana og de hvide tigre

To hvide tigre blev forældreløse efter en orkan. Herefter fik de en meget uventet plejemor i chimpansen Anjana, som tag sig af dem på Institute of Greatly Endangered and Rare Species, som forkortes TIGERS, i South Carolina.

10. Owen og Mzee

Skildpadden Mzee og flodhesten Owen bor i Haller Park i Kenya. Efter tsunamien i 2004 blev Owen separeret fra sin flok og anbragt i dyreparken. Her var der ingen andre flodheste, men Owen fandt skildpadden Mzee, og sammen dannede de et uventet venskab.

11. Bubbles og Bella

Elefanten Bubbles og labradoren Bella nyder livet sammen i Myrtle Beach Safari Park i USA. Bubbles blev adopteret af parken, da begge hendes forældre blev skudt af krybskytter. I 2007 ansatte parken en håndværker til at bygge en pool til Bubbles. Da han var færdig, valgte han at efterlade Bella, så parken valgte også at adoptere hunden. Selvom der er stor størrelsesforskel, blev de to meget forskellige dyr hurtigt bedste venner.

De lever og leger sammen . Bubbels elsker at kaste bolde, som Bella henter, og Bella nyder at bruge Bubbles som badetrampolin.

Kilde og billeder: Uventede dyrevenskaber

Tøv ikke et sekund med at dele disse fantastisk billeder, hvis du er enig i, at vi kunne lære meget af dyreriget!