Undersøgelse: At arbejde meget øger risikoen for at blive skaldet

Er du et karrieremenneske? Har du meget overarbejde på kontoret?

Så har du større sandsynlighed for at tabe håret og blive skaldet, ifølge en undersøgelse fra et sydkoreansk universitet.

Forklaringen skal primært findes i den øgede stress, man oplever ved at arbejde meget.

Pexels

I Danmark arbejder de fleste 37 timer om ugen, men i mange andre lande – blandt andet i Østasien – bruger man langt flere timer på arbejdet. Ifølge ny sydkoreansk forskning skal man holde sig inden for en arbejdsuge på 52 timer, skriver, skriver Ladbible og The Sun.

Hæmmer hårvæksten

Rapporten er den første af sin slags, ifølge Daily Mail – og man har indsamlet resultater fra hele 13.000 mænd. Resultatet viste, at stress forstyrrer den hormonelle balance i visse dele af kroppen, herunder på hovedet. Når man bliver stresset, kan hormonforandringer hæmme tilvæksten af hårsække i hovedbunden.

Wikimedia Commons

Forskerne fra Sungkyunkwan University School of Medicine fokuserede på mænd i aldersgruppen 20-59, og har indsamlet data i fire år. Deltagerne blev inddelt i grupper afhængigt af, hvor meget de arbejdede. Man tog også hensyn til andre faktorer såsom rygning og økonomisk situation.

Vigtigere for unge

Overordnet kunne man konkludere, at personer, der arbejder meget, var mere tilbøjelige til at blive skaldet.

PxHere

“Begrænsinger i arbejdstimer for at forhindre udvikling af skaldethed er mere nødvendigt for unge – for eksempel dem i 20’erne og 30’erne. Her plejer de første tegn på skaldethed at vise sig”, skriver hovedforfatter Kyung-Hun Son ifølge Ladbible.

Studiet er blevet publiceret i Annals of Occupational and Environmental Medicine.

Så hvis du vil undgå at blive skaldet i en tidlig alder – skal du sørge for at tage fri fra tid til anden! Sørg nu for at dele denne vigtige nyhed til dine venner eller kolleger! Det vil de med garanti sætte pris på!