Smuglede 1.500 liter øl ind fra Tyskland – undskyldningen: “Drikker 3 rammer hver aften”

Hele tre rammer øl om dagen – altså 72 dåser – så meget påstår en tørstig svensker at drikke hver dag.

Men retten i Lund troede dog ikke på mandens forklaring, efter at han blev stoppet af toldvæsenet i Helsingborg – og nu er den 55-årige svensker blevet dømt for smugling.

I sommers blev han i to forskellige omgange stoppet med store mængder alkohol i sin bil. I maj transporterede manden 1.227 liter øl samt 4 liter spiritus mellem Helsingborg och Göteborg, skriver HD.

https://twitter.com/HallgrenNiclas/status/639350679782490112

Personen, der har offentliggjort tweetet ovenfor, har intet med denne episode at gøre.

I juni havde den svenske mand dog været i Tyskland igen. Denne gang stoppede toldvæsenet i Helsingborg den 55-årige mand, som denne gang havde 261 liter øl, 20 liter sprit og en flaske vin i bagagerummet, skriver avisen.

Nægter at navngive sin ven

Alkoholen blev beslaglagt af de svenske toldmyndigheder, mens den 55-årige mand blev tiltalt for smugling og ulovligt salg af punktafgiftspligtige varer. Selv nægtede han forbrydelsen og hævdede, at alkoholen, som han havde købt i Tyskland, bare skulle transporteres til Göteborg. Ifølge mandens egen forklaring gjorde han det bare som en tjeneste for en af sine bekendte – i håb om at få et par rammer øl for besværet.

Fotokilde: Wikimedia Commons

Men manden nægtede dog at navngive sin bekendte – og derfor troede retten i Lund ikke på hans forklaring. Derudover troede man heller ikke på den 55-åriges påstand om, at han drikker tre rammer øl helt alene hver aften. Retten betvivler dog ikke, at han er storforbruger af alkohol.

Idømt dagsbøder

Manden nægter at have begået en forbrydelse og hævder, at alkoholen udelukkende var til eget forbrug. Men eftersom han er tidligere dømt for smugling – og derudover har afsonet en fængselsstraf – var retten overbevist om mandens skyld.

Fotokilde: Flickr

Denne gang undgår manden dog fængselsstraf, da den smuglede mængde alkohol ikke er nok til idømme ham fængsel. I stedet er han nu fået 200 dagsbøder – ialt 7500 kroner- og han får ikke drikkevarerne tilbage.

Kender du nogen, der også kan drikke 3 rammer øl hver aften? Så tag den person, eller del denne artikel med dine øl-elskende venner!