Psykolog: Faster og moster er lige så vigtige som mor under barnets opvækst

Mor og far er normalt ens nærmeste forbilleder, men det behøver ikke at stoppe der. Jeg så op til alle mine bedsteforældre i en tidlig alder – men også min faster og moster.

At være omgivet af gode voksne mennesker er naturligvis fantastisk for et barn.

Ikke alle er så heldige at have forbilleder i sin familie, men at have ansvarlige og omsorgsfulde mennesker i sin nærhed hele livet kan have stor betydning.

Men var du klar over, at faster og moster er cirka lige så vigtige som mor i løbet af en ung piges opvækst? Det hævder psykolog og familieekspert Steve Biddulph.

Har brug for støtte fra andre end forældrene

Han siger, at rollen som rollemodel ofte er pålagt moren, når man får en datter, men at pigen har brug for flere forbillede. Så kan faster og moster eksempelvis være ekstremt hjælpsomme, siger Biddulph i ABCs podcast-serie Parental As Everything, skriver Pretty52.

Flickr

Han mener, at teenagepiger er udsat fra et dagligt pres fra primært internettet, sociale medier og seksualisering af kvinder. Netop derfor siger eksperten, at piger har brug fra støtte og rollemodeller ud over forældrene.

Her kan fastre og mostre eller lignende personer spille en afgørende rolle.

“Vi ved med sikkerhed, at eksempelvis hver 12-årig pige ved, at hun ikke kan blive som sin mor”, siger Biddulph i podcasten.

Tilbringe tid sammen

Han fortsætter:

“Der er perioder, hvor børn ikke vil lytte til dig, men samtidig har brug for støtte fra nærstående. Fastre og mostre kan da betyde meget for unge kvinders mentale helbred. Det er selvfølgelig ikke afgørende, at man er familie, men vigtigst er det, at det er en fra samme generation som moren – men som også elsker dig.”

Flickr

Biddulph rejser verden rundt for at holde foredrag om familiespørgsmål. Han råder alle, der har nevøer eller niecer, til at forsøge at få et stærkt forhold til dem – ved eksempelvis at invitere dem til overnatninger eller udflugter, skriver Pretty52.

Så vær stolt, alle fastre og mostre – I er lige så vigtige som en mor! Tryk nu på del-knappen for at sprede denne vigtige nyhed videre!