Nyt studie: Derfor er lave mennesker sundere og lever længere

At være lav er ofte forbundet med mange ulemper. Det er svært at finde tøj, der passer, man kan ikke altid nå de øverste hylder, og man er altid udsat for jokes fra sine venner om, at man er vertikalt udfordret.

Men man plejer at sige, at den, der griner sidst, griner bedst. Ifølge et svensk studie er det nemlig mindre sandsynligt, at lave personer får blodpropper, skriver svenske SVT.

Er du vertikalt udfordret? Intet problem, for så kommer du sandsynligvis til at leve længere end dine langbenede venner, ifølge en et svensk studie udført af forsker Bengt Zöller ved Lund Universitet og Malmö Universitetshospital.

Lavere risiko for slagtilfælde

Studiet viste, at personer med længere ben også har længere blodkar, hvilket betyder, at der er mere plads til at skabe problemer. Personer med lange ben udsættes også for mere tyngdekraft, hvilket kan få blodet til at flyde langsommere.

– Når blodtilstrømingen er for langsom, kan man få blodpropper, siger Bengt Zöller til SVT.

 Wikimedia Commons

Lever længere end høje

For kvinder, der er 155 centimeter høje, er blodproprisikoen tre procent, mens den for kvinder over 185 centimeter er dobbelt så stor, nemlig seks procent.

Japan er det land med den længste levealder, og her er den gennemsnitlige højder for kvinder 158 centimeter. Der har man i andre studier set, at de, der lever, indtil de er 100 år, i gennemsnit er ti centimeter lavere end dem, der “kun” får lov til at fejre deres 75 års fødselsdag.

Med andre ord er det her fantastiske nyheder for alle lave personer!

Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også kan læse dette!